Smokve obožavamo onako svježe, izravno sa stabla, ali nekad malo promjene dobro dođe pa ako imate još pokoju smokvu na raspolaganju, stavite je u sendvič! Slatkasta smokva savršeno će se složiti sa slanim pršutom i uz koju kap maslinovog ulja imate užinu koja kao da je stigla iz vrhunskog restorana.
- tamni kruh
- 150 g svježeg sira
- 4 svježe smokve
- 100 g pršuta
- maslinovo ulje
- rikula
- malo soli
Sendviče možete raditi na bilo kojem kruhu, no bolji je onaj tamni koji je kompaktniji. Svježi sir malo posolite i izradite ga vilicom tako da dobijete kremu. Kupite malo tvrđe smokve, nikako ne smiju biti gnjecave jer ih nećete moći nasjeći na ploške. Smokve nasjecite nožem na ploške koje nisu pretanke, a pršut na gotovo prozirne šnite, za što će vam trebati vrlo oštar nož (najbolje da vam narežu u mesnici na mesoreznici). Rikulu operite i posušite. Kruh izrežite na tanje šnite, stavite na svaku šnitu malo sira, pokapajte s malo maslinova ulja pa stavite malo rikule. Zatim poslažite dvije, tri ploške smokve, a na njih po šnitu tanko rezanog pršuta.
Savjet: Kruh ako želite možete prije ispeći na grill tavi pa ćete dobiti izvrsnu kombinaciju hrskavog sa svježim namirnicama, mednom smokvom, snažnim pršutom, osvježavajućim sirom i hrskavom rikulom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....