OVE NEDJELJE

Šampanjac Brada Pitta točit će se na Oscarima, jedna boca košta čak 400 dolara

 Bertrand Guay/Afp
Fleur de Miraval s mjesta najvažnijeg pića dodjele izgurao je šampanjac koji se na Oscarima posluživao čak sedam godina

Ovih dana objavljeno je kako će jedno od pića koja će se posluživati na ovogodišnjoj dodjeli nagrade Oscar, koja se održava 12. ožujka, biti i šampanjac Fleur de Miraval, kuće Chateau Miraval čiji je suvlasnik Brad Pitt. Još važnije, bit će to jedino piće takvog tipa koji će se točiti na dodjeli te na Governors Ballu nakon same dodjele. Cijena jedne boce iznosi 400 dolara, a ovaj se šampanjac točio i prošle godine, čime je s mjesta najvažnijeg pića dodjele izbacio Piper-Heidsieck, koji je sedam dugih godina bio službeni šampanjac nagrade Oscar.

"Kontaktirala nas je agencija i mi smo, naravno, bili vrlo sretni što možemo biti dio takvog događaja, nečeg velikog za umjetnost, posebice kinematografiju", komentirao je suradnju vinar Marc Perrin iz Chateau Miravala za Wine Mag.

Dobro je spomenuti i kako je Pitt zajedno s bivšom suprugom Angelinom Jolie Miraval kupio još 2008. godine, i to po cijeni od 25 milijuna eura. Odmah po objavi njihova razvoda, mediji su špekulirali kako bi upravo francuska vinarija mogla zadati mnogo muka na sudu, a tako je i bilo. Također, imanje vinarije Château Miraval bilo je i mjesto obreda vjenčanja ovog popularnog para.

Ipak, važno je dodati, spomenuta vinarija nije poznata samo kao vlasništvo glumaca već i po proizvodnji izvrsnih rose vina pod stručnim vodstvom vinarske obitelji Perrin. Jedno od najatraktivnijih Miravalovih uspjeha u posljednjem desetljeću je potpuno rasprodana količina Miravala iz 2012. godine. Radi se o nekoliko tisuća boca prodanih u par sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:36