SJAJNE VIJESTI!

Salma Hayek i Owen Wilson na setu novog filma uživali u vinu poznate hrvatske vinarije

 Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia
Snimanje filma "Bliss" u Hrvatskoj nije prošlo nezapaženo iz čak nekoliko razloga

Film "Bliss", u kojem glavne uloge igraju velika holivudska imena poput Salme Hayek i Owena Wilsona, predviđa se, mogao bi postati pravi hit, a upravo je u traileru koji je izašao tek prije nekoliko dana jasno vidljiva i jedna poznata hrvatska etiketa. Naime, u jednoj od scena snimljenoj na otoku Lopudu, Hayek i Wilson sjede za stolom na terasi, ispred njih se nalaze dvije čaše vina te boca vina "Frenchie" Saint Hills vinarije. Iz vinarije su se odmah pohvalili sjajnim vijestima.

image
Salma Hayek i Owen Willson
Saint Hills Facebook Page/

Vino koje su pili slavni glumci dolazi iz istarske podružnice izvrsne vinarije Saint Hills i zadužena je za bijela vina. Najpoznatiji su po kupaži malvazije i chadonnaya pod nazivom nevina, međutim svojevremeno su spomenutim Frenchiem ugodno iznenadili i našeg stručnog suradnika Sašu Špiranca.

"Radi se o takozvanom bijelom Bordeauxu, dobivenom od sorti sauvignon i semmilion. Vino je fantastične ravnoteže, bogato, dugačko, izrazito mineralno i super atraktivno u ustima, a na nosu slojevito i kompleksno, pravo food vino." svojevremeno je opisao Saint Hiills Frenchie 2015. Trenutno se na webshopu Miva Galerije vina može nabaviti berba 2018. i košta 121,50 kuna.

Inače, radnja filma prikazuje nesretan život nedavno rastavljenog i prilično neispunjenog Grega, kojeg glumi Owen Wilson. Kada Greg upoznaje misterioznu Isabel (Salma Hayek) ona ga uvjerava kako za njih postoji daleko bolji svijet od onog u kojem žive, a zatim zajedno prolaze kroz brojne nevolje, ali i provode vrijeme uživajući u svom izmišljenom svijetu. Jedan od ljepših trenutaka u filmu, kako se čini, trebao bi biti i onaj u kojem na hrvatskom otoku ispijaju hrvatsko vino. Dobro je spomenuti i kako se film, osim na Lopudu, snimao i u Splitu. U američka kina trebao bi stići početkom veljače, a nadamo se kako će u poznatim prizorima uskoro moći uživati i domaća publika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:35