Okusi ove salate pravo su utjelovljenje jeseni – divan slatkasti okus pečene bundeve savršeno će se slagati s blago kiselim, dubokim i punim acetom balsamicom. Ako možete, nabavite aceto balsamico u kremi – gust je i ljepljiv i lijepo će obaviti pečenu bundevu. Doza slanosti stiže od feta sira, a da sve ne bi bilo dosadno, već hrskavo, tu je i rikula.
- šaka rikule
- manji komad muškatne bundeve
- 100 g feta sira
- sol
- aceto balsamico u kremi
- ocat
- bučino ulje
Bundevu razrezati, oguliti od tvrde kore pa je izrezati na manje tanje ploške ili kockice, kako vam je draže. Narezanu bundevu ravnomjerno rasporediti u protvanj na papir za pečenje. Posoliti je i pokapati acetom balsamicom u kremi (možete ga nabaviti u svim većim dućanima) te peći u pećnici na 180 stupnjeva dok ne bude mekana i ne dobije vanjsku koricu, oko 20-ak minuta do pola sata (ovisi kako ste je izrezali). Rikulu očistiti i oprati i natrgati prstima na manje komade. Feta sir izrezati na male kockice. Salatu začiniti s malo soli (ne previše jer je bundeva posoljena, a i feta je dosta slana), octa i ulja. Na pladanj prvo staviti rikulu, na nju pečenu bundevu pa kockice feta sira. Pokapati sve s bučinim uljem, a po želji dodati i pinjole. Jesti uz domaću pogaču ili slane kiflice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....