Nakon što smo prvi objavili kako poznata i vrsna domaća slastičarka Petra Jelenić poslovni put nastavlja u suradnji s chefom Matom Jankovićem, gdje će u restoranu SOL tapas na hrvatski surađivati u segmentu slastica, očitovali su se i iz Sala. Ondje je Petra, podsjetimo, bila u partnerskom odnosu s chefom Tvrtkom Šakotom i Matijom Belkovićem, stručnjakom za kavu i specijalizirane napitke te organsku hranu. Međutim, kako doznajemo, već neko vrijeme nije i fizički bila na Opatovini 13, adresi Sala, no zajedno s partnerima tražila je rješenje kako da pomire sve želje i obaveze.
Kako se da iščitati iz njihove objave, u Salu će zadržati Petrine recepte kao što su, primjerice, štrukli, čuvena mak torta, ali i druge slastice kojima je privukla pažnju i na ovu adresu. No, da ne parafraziramo njihove riječi, cijelu objavu pročitajte u nastavku.
"Iako smo naravno žalosni objaviti kraj Petrine priče u Salu, sretni smo što ona ide dalje s novim izazovima i projektima. Falit će nam njena vedra i optimistična osobnost, kao i njeno znanje i podrška. Osnovna ideja Sala je kuhanje iz prirode i promicanje lokalne održive poljoprivrede. Petra je na značajan način doprinijela toj ideji pa ćemo i dalje uživati u njenim receptima koji promiču održivi i lokalni uzgoj hrane. Petrin trag, dakle, ostaje u Salu u obliku njene bučnice, štrukli, i drugih recepata. Petrina strast za slastičarstvom i njen talent zaslužuju punu pažnju i posvećenost koju joj, zbog prioriteta koje imamo u Salu, nismo u stanju omogućiti. Proveli smo nekoliko mjeseci razgovarajući s Petrom i u prijateljstvu smo došli do odluke da je vrijeme da ona krene u nove izazove i da se fokusira na ono što najviše voli: slastičarstvo. Želimo joj sav uspjeh i sreću!", napisali su na službenom Instagram profilu.
S druge, pak, strane, Petra će uskoro na glavnom zagrebačkom trgu, uz bok našeg poznatog chefa, pokrenuti slastičarsku ponudu u Gradskoj kavani. Kako smo doznali, koncept njezinih slastica u mnogima omiljenom restoranu na zagrebačkom glavnom trgu pratit će već dobro nam poznati koncept chefa Jankovića - tapas na hrvatski, kako i stoji u nazivu restorana. Bit će to slatka agramerska priča s potpisom Petre Jelenić, gdje će se, sebi vjerna, osloniti na hrvatsku tradiciju. Više čitajte ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....