NE PROPUSTITE

Rijeka postala Vinski grad i do kraja rujna možete uživati u sjajnim vinima

Vinski grad
 Ustupljena Fotografija
Projekt Vinskog grada održat će se u periodu od 11. do 20. rujna održati će se i u Rijeci

Vinski grad je prodajni festival namijenjen širokom krugu potrašača koji ne moraju nužno biti vinski znalci ali vole i rado konzumiraju dobra vina.

Prvi Vinski grad održan je u Varaždinu, u vrijeme međunarodnog uličnog festivala Špancirfest u kolovozu 2015. godine. Od tad do danas održano je šest izdanja u Varaždinu, tri u Vinkovcima, u vrijeme održavanja Vinkovačkih jeseni, i jedan prošloga ljeta u Puli. Sva dosadašnja događanja svojom su atraktivnošću vinske ponude i ugodnim ambijentom privlačila veliki broj zadovoljnih posjetitelja i vinoljubaca.

Radno vrijeme Vinskog grada biti će svaki dan od 17:00 do 01:00 sati, a kompletna organizacija i protokoli usklađeni su sa sanitarnim i epidemiološkim standardima, kako bi se gosti osjećali sigurno. Vinski grad sastavljen je od tridesetak bijelih rustikalnih drvenih kućica, a u svakoj će se predstaviti po jedna vinarija, ugostitelj, ili distributer s ponudom inozemnih vina. Glavni partneri u projektu Vinski grad su tvrtka Romerquelle i Roto Svijet Pića koji posjetiteljima nude posebno uređene lounge zone za ugodno druženje.

image
Vinski grad
Ustupljenja Fotografija

Uz bijele barske stolove i ugodne zone za sjedenje, atmosferu upotpunjava raznobojna rasvjeta i ambijentalna glazba. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan, ali da bi mogli konzumirati vina, potrebno je na jednoj od blagajni kaucirati čašu za 30 kuna, te zamijeniti gotovinu za kupone budući da se sve usluge u Vinskom gradu plaćaju kuponima. Cijene svih proizvoda su promotivne, pa je dobra zabava zagarantirana.

Izlagači Vinskog grada u Rijeci

Vinarije: PZ Gospoja, Vina DK, Banko Krauthaker, Pavlomir, Lovrec, Benvenuti, Dobra Berba, Katunar Ivan, Štampar, Medea, Agris, Katunar Anton, Roxanich, PZ Vrbnik, Damjanić, Šipun, Tudor, Skaramuča, Vinakoper, Bovin, Astoria Prosecco, Kaiken, Montes

Pivo: Medvedgrad, Erdinger, Stiftbrau

Street food:

Dukat - selekcija sireva i drugih proizvoda primjernih uz konzumaciju vina

Rougemarin - široki dijapazon street food jela kao što su ramen, tjestenine i burgeri

Reshetka - artisan burgeri od suho dozrijevanog mesa i drugi roštilj

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:08