SAMO ZA FANOVE

Recepti za omiljena jela Jane Austen objavljeni su u kuharici njezine najbolje prijateljice

Izvor: Amazon
 Amazon/
Iz kuharice Marthe Lloyd fanovi sada mogu saznati koja su jela spisateljici bila najdraža te uz koja je najviše voljela stvarati

Jane Austen je Marthu Lloyd smatrala svojom drugom sestrom, a koliko su bile bliske govori i činjenica da se u kuharici koju je Lloyd pisala više od 30 godina nalaze zabilješke koje će oni najveći fanovi lika i djela Jane Austen odmah prepoznati kao izrazito vrijedne.

Kuharica "Martha Lloyd's Household Book" nastala je iz strasti koju je Martha gajila prema kuhanju, a recepti koji se u njoj nalaze zbirka su zapisa koje je kroz godine skupljala od obitelji Austen. Jane i Martha su, naime, godinama živjele u istom kućanstvu u kući u Hampshireu, a kako stoji na stranici Jane Austen Literary Foundation, način na koji je s kućanskim poslovima Martha pomagala njezinoj majici i sestri Cassandri uvelike je pripomogla i samoj Jane, koja se zahvaljujući njoj mogla posvetiti pisanju.

Kako piše portal Food and Wine, dok je Jane bila zauzeta pisanjem "Ponosa i predrasuda" i drugih svojih djela, Martha je više od 30 godina radila na svojoj kuharici. Iako je kuharica izdana nedavno, a za narudžbu putem Amazona bit će dostupna tek od 22. srpnja, fanovi Jane Austen zbog iste već su prilično uzbuđeni. U njoj se, naime, nalaze recepti za neka od omiljenih jela poznate književnice, ali i mnoge poveznice s djelima same Jane Austen.

Originalni zapisi Marthe Lloyd inače su svih ovih godina čuvani u Austen muzeju u Chawtonu, a knjiga će na Amazonu uskoro biti dostupna po cijeni od oko 285 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:35