snima: Maja Danica Pečanić
izvorni recept: Ganoci Frisch
S dolaskom sunčanih dana i prvih trenutaka ožujka s veseljem očekujemo prve šparoge. Ako ih je pak već netko pronašao na placu može se počastiti ovim divnim receptom. Tagliatellama s mladim češnjakom, plavim sirom i naravno šparugama ili kako ih neki zovu šparogama.
A sad recept:
• 400 g tagliatella
• 1 vezica bljušta (kuke), natrgani na komade od oko 3 cm (odstraniti tvrdi donji dio stabljike)
• 3 mlada češnjaka, sitno narezana
• maslinovo ulje
• sol, papar
• 150 g sira s plavom plijesni
U širokoj zdjeli na malo maslinova ulja popržite češnjak, zatim smanjite vatru i dodajte bljušt. Pirjajte dok bljušt ne opusti. U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama proizvođača. Tjesteninu kad je kuhana hvataljkom izvadite i dodajte pirjanom bljuštu. Na srednje jakoj vatri kratko promiješajte, dodajte komadiće pljesnivog sira i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....