Recept: Ganoci Frisch
Snima.Maja Danica Pečanić
Malo tko ima nekog prevelikog elana za dugotrajno nakuhavanje ručka. Zato smo pripremili salatu od koje biste se mogli najesti! Kombinacija kvinoje, cherry rajčica, ružmarina, limunovog soka i komadića piletine. Igrajte se začinskim biljem i dodajte ih neposredno prije posluživanja. uz ovo jelo dobro će pasti lijepo ohlađena čaša chardonnaya ili malvazije.
Za 2 osobe:
• 100 g kvinoje
• 3 jušne žlica maslinova ulja
• 2 pileća filea
• 2 tikvice, tanko narezane
• 250 g cherry rajčica, prepolovljene
• 100 g fete
• malo soka od limuna
• 1 čajna žlica sjeckanog ružmarina
• fino ribana korica pola naranče
• svježe mljeveni papar
Kvinoju prvo prelijete kipućom vodom, a zatim skuhajte u otprilike 3 dcl vode. Kad voda zakipi, kuhajte 10-ak minuta dok ne omekša, a zatim je procijedite. Dvije jušne žlice maslinova ulja pomiješajte s koricom naranče, ružmarinom i mljevenim paprom (prema ukusu). Pileće filee posolite i umiješajte u marinadu te ostavite da odstoje 10-ak minuta, a zatim ih specite u tavi. Kad su pečeni, stavite ih na tanjur i poklopite. Piletinu narežite, kvinoju pomiješajte s cherry rajčicama i tikvicama, sve začinite limunovim sokom i ostatkom maslinova ulja, posolite i popaprite te pospite mrvljenom fetom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....