DOBRA PREPORUKA

Punjeni kruh, domaća pita i pečena feta: još nigdje nismo jeli tako dobra predjela uz roštilj kao na Rudešu

Umjesto u krumpirićima i zapečenom grahu, u Desetki prije dolaska roštilja na stol možete uživati u malo drugačijim, kod nas ne tako tipičnim predjelima

Otkad smo prvi puta pisali o Desetki, relativno novom mjestu za roštilj u Zagrebu, u njihov lokal na Rudešu svratili smo još nekoliko puta. I iako rade dobre ćevape, odličnu, sočnu piletinu i slasnu pljeskavicu u dukat lepinji, ono zbog čega ovo mjesto često spominjemo prijateljima i poznanicima su, među ostalim, i sasvim drugačija, zasitna i baš ukusna predjela.

image
Privatna Arhiva/

Rijetko kada dogodi nam se da u roštiljarnicama i pečenjarama imamo priliku, uz roštilj, naručiti nešto drugo osim lepinje, zapečenog graha, svježeg luka i krumpirića, pa su opcije u Desetki baš ugodno iznenađenje. Oni, naime, nude punjeni kruh kuće s grilla, koji podsjeća na dobar flatbread, hrskav je izvana, a bogato punjen kajmakom, gaudom i špekom iznutra, kremast i slastan.

image
Privatna Arhiva/

Osim toga, na meniju je i zapečena feta s povrćem, koja dolazi u porciji taman stvorenoj za dijeljenje između dvije gladne ili nekoliko srednje gladnih osoba, koje su nakon ovog jela spremne navaliti na roštilj. Tu je i mnogima favorit, punjena pohana paprika.

image
Privatna Arhiva/

Njihova domaća pita sa sirom hit je sama za sebe. Na siru ne štede pa je punjenje prilično bogato, na stol stiže još vruća i jedno je od onih jela za koje ćete kasnije poželjeti da ste pojeli manje kako bi vam ostalo više mjesta za mesne delicije, ali u trenutku kada stigne pred vas, jednostavno se nećete moći suzdržati.

Cijene predjela u Desetki kreću se od 3,70 eura za punjenu papriku do 4,90 eura za zapečenu fetu.

image
Privatna Arhiva/

Osim predjela i glavnih jela, svakako preporučujemo da u Desetki naručite i salatu, koja je daleko od dosadnih klasika iz roštiljarnica, sadrži sezonsko povrće i nar i također je jedno od ugodnijih iznenađenja ovdje.

Na kraju, dodali bismo samo kako u Desetku vrijedi svratiti s većom ekipom, kako biste mogli isprobati i međusobno podijeliti što više jela, jer ovakva predjela i roštilj, vjerujte nam, nećete pronaći na puno mjesta u gradu. Cijelu priču o Desetki možete pročitati ovdje, a meni pogledati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 16:21