Prvi dan Proweina, najvažnijeg vinskog sajma na svijetu, koji se održava od 10. do 12. ožujka u njemačkom Düsseldorfu, prošao je u znaku dodjela nagrada s ovogodišnjeg Mundus Vini Spring Tasting. Najbolja hrvatska vinarija prema ocjenama Mundus Vini stručnih sudaca su Vina Belje koja su osvojila tri zlatne medalje i titulu najbolje ocijenjenog crnog vina iz Hrvatske te dvije srebrne medalje.
"Osvajanjem titule za najbolju vinariju iz Hrvatske Vina Belje nastavljaju prezentirati svoju visoku kvalitetu koja se već dugi niz godina potvrđuje na najrelevantnijim međunarodnim ocjenjivanjima", poručili su iz ove vinarije.
Pravo mjesto za predstavljanje vina svjetskoj publici, upravo je Prowein, na kojem Vina Belje sudjeluju na zajedničkom izložbenom prostoru Vina Croatia pa su na dodjeli nagrada najboljim vinarijama sudjelovali Marijana Škiljo, enologinja Vina Belje, i Jurica Belle, direktor prodaje i marketinga Belja.
"Ovo veliko priznanje, zajedno s osvojenim medaljama, poslužit će nam za upečatljivo predstavljanje naših vina na izložbenom prostoru Hrvatske na Proweinu jer ćemo ovdje, tijekom trajanja sajma, održati brojne poslovne sastanke s postojećim i budućim distributerima za nova tržišta. Titula najbolje vinarije i zlatne medalje za Goldberg Red, Goldberg Graševinu i La Belle rose posebno su nam važne i u komunikaciji vrijednosti naših vina na domaćem tržištu, među našim vjernim potrošačima kojima iz berbe u berbu donosimo iznimnu kvalitetu u svakoj boci", istaknuo je Jurica Belle prilikom preuzimanja nagrade i dodao:
"Već prvi dan imamo izvrsne komentare posjetitelja na naša vina. Goldberg Red je, osim na našem štandu, dostupan i u zajedničkoj zoni kušanja pobjednika ocjenjivanje Mundus Vini pa ga posjetitelji najviše prepoznaju, ćemo sigurno doprinosi i njegov dojmljiv dizajn ambalaže. Posebno me raduje što potrošači izvrsnom ocjenjuju mladu graševinu berbe 2023. koja je i na premijernom kušanju u Zagrebu, prije nešto više od mjesec dana, dobila brojne pohvale. Ovo vino tek ulazi u fazu pune zrelosti što znači da će tijekom svibnja, kada bude bilo spremno za tržište, pokazati svoju pravu raskoš. Naglašavam posebno Graševinu 2023 jer je riječ o iznimno izazovnoj godini u koju smo uložili sva svoja znanja i iskustva kako bismo dobili vrhunsku kvalitetu i punoću okusa kakvu smo željeli."
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....