MARITOZZI SU I DALJE HIT

Prošle godine svi su bili ludi za talijanskim ‘krafnama‘, a sada u popularnom restoranu možete isprobati i slanu verziju

Dok Noel Bread&Deli i dalje nudi slatke maritozze, u Sol tapas na hrvatski možete isprobati slanu varijantu s burratom

Početkom prošle godine ljubitelji dobrih peciva i slastica nisu prestajali pričati o talijanskim maritozzima. Otišli su toliko daleko da su ih prozvali ‘najboljim talijanskim krafnama‘, iako s krafnama, osim dizanog tijesta, nemaju baš ništa zajedničko. U pitanju su, zapravo, meka dizana peciva koja se u sredini zarezuju i pune kremom. Maritozzi su iznimno popularni u Rimu, gdje ih rade od brioche tijesta obogaćenog koricom limuna i naranče i vanilijom te pune tučenim slatkim vrhnjem. U njima se najčešće uživa za doručak, uz šalicu kave. Kod nas su ih proslavili pekari iz Noel Bread&Delija, koji su napravili svoju varijantu s rogačem i kremom od naranče i već je godinu i pola možete kupiti u njihovim pekarnicama ili naručiti putem dostavnih servisa. No, osim slatke varijante, odnedavno se u Zagrebu može kušati i slana varijanta ovog superpopularnog peciva.

image
Vedran Peteh/Cropix/

Slane maritozze u mini varijanti osmislio je tim iz popularnog restorana Sol tapas na hrvatski predvođen Matom Jankovićem. Oni meko pecivo spajaju s burratom, pestom od pistacija i mentom i odličan je izbor čak i za vegetarijance.

image
Sol Tapas Na Hrvatski Facebook/

Kako smo saznali kada smo u Soli naručili ovo jelo, koje poslužuju kao hladni tapas, koriste burratu istarske mljekare Latus, a njihova je varijanta maritozza čistog okusa, mekana i zapravo odličan izbor za one koji ne vole previše komplicirana jela.

Maritozze s burratom nude kao dio klasičnog menija, i to po cijeni od 10 eura za 4 komada. Više informacija možete pronaći ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2024 10:41