GDJE IH KUPITI

Prema mnogima najbolje kiflice sad su dostupne na nekoliko adresa u gradu, rasprodaju ih već u jutarnjim satima

Ako ih i ne uspijete kupiti, u nastavku pronađite još dvije adrese s dobrim kiflicama

Baš te kiflice, koje smo isprobali nedavno pa o njima i pisali, od sada su dostupne i u Mrkvica dućanima u cijelom Zagrebu i, kako je bilo i za očekivati, odmah su postale veliki hit među njihovim kupcima. Rasprodaju se još u jutarnjim satima pa, ako ih planirate isprobati, u Mrkvicu svakako svratite prije odlaska na posao, kavu ili tržnicu, jer kasnije ćete vrlo vjerojatno ostati praznih ruku.

Baš te kiflice inače se rade ručno, mnogi ih opisuju "dobrima kao kad ih napravi baka", a za pripremu, kako kažu pokretačice projekta i dugogodišnje prijateljice Dejana i Mirela, koriste tek nekoliko sastojaka i veliku pažnju posvećuju kvaliteti. Donedavno se mogao naručiti samo paket kiflica od 50 komada i cijena mu je 40 eura za prazne kiflice, dok je cijena za punjene skutom i pršutom ipak nešto viša i iznosi 50 eura za 50 komada. Osim putem društvenim mreža, naručiti se mogu i putem aplikacije, i to paketi u različitim varijantama. Uz kiflice, sada nude i uskrsnu pogaču.

image
Biljana Blivajs/Cropix

Baš te kiflice i dalje se mogu naručiti u većim pakiranjima, ali uz to, sada su dostupne i po komadu, i to na šest adresa na kojima se nalaze svi Mrkvica dućani. Dobro je dodati, osim u Mrkvici, Baš te kiflice dostupne su i u dućanu Kutak zdrave hrane Breza, koji se nalazi na adresi Maksimirska 77.

GDJE JOŠ KUPITI DOBRE KIFLICE?

U slučaju da baš nikako ne uspijete uhvatiti svoje Baš te kiflice za doručak, odlične rade i u pekarnici Zdravljak Sršek, smještenoj na dvije zagrebačke adrese, na Trešnjevci i Zavrtnici. Njihove su manje, ali baš slasne, hrskave izvana, a meke iznutra i naš su dugogodišnji favorit kada je u pitanju ova vrsta peciva. Budući da su jedan od njihovih najpopularnijih proizvoda i brzo nestaju, gotovo uvijek možete naići na svježe pečene i još tople. Cijena kiflice u Sršeku je 30 centi.

image
Privatna arhiva

Osim slanih, slatke kiflice ima i slastičarnica Torte i to. Nude ih u tri varijante, s pekmezom od šljiva, čokoladom i marelicom i, ako vam se baš i ne jede jedan od njihovih kremastih kolača, dobra su opcija kada u jednu od njihovih slastičarnica svratite na kavu pa poželite isprobati samo još "nešto malo slatko".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 06:03