LIPANJ U ZNAKU VINA

Preko 400 domaćih i stranih vinskih etiketa na ovogodišnjem zagrebačkom Vinskom gradu

 Domagoj Miletic/
Nikad raskošniji VINSKI GRAD u Zagrebu! Na jednom mjestu preko 400 vinskih etiketa i bogata street food zona

Nakon prošlogodišnje premijere u Zagrebu, poznati vinski festival Vinski grad i ove će se godine održati na prostranoj livadi parka Franje Tuđmana, od 2.6. do 19.6. Radno vrijeme festivala bit će od 17 do 01 h, a u tom periodu svi zainteresirani moći će kušati fina vina iz svih hrvatskih regija.

image
Domagoj Miletic/

Princip uživanja u vinima i ove će godine biti isti; posjetitelji će na ulazu u Vinski grad unajmiti staklenu vinsku čašu za 30 kn, a konzumacija se plaća karticom na svakoj kućici kako bi cijeli proces bio što jednostavniji i kraći. Sva vina iz ponude su dostupna na čašu i butelju, a samo neke od vinarija koje će se predstaviti na ovogodišnjem Vinskom gradu su Skaramuča i Saint Hills iz Dalmacije, Benvenuti i Roxanich iz Istre, zatim Štampar, Cmrečnjak, Kos i Griffin Ivančić među vinarijama iz Bregovite Hrvatske te Buhač, Galić, Kutjevo i Krauthaker iz Slavonije. Posjetitelji će moći kušati i nekoliko vina stranih vinarija. Cijelu listu izlagača potražite na kraju teksta.

image
Domagoj Miletic/

Osim vina, nudit će se i Erdinger pivo, kokteli, gin i provjereni klasici poput Badelovog Antique Pelinkovca, od hrane tu su, između ostalog, street food zalogaji iz Rougemarina i Picnic Mingle, dok će se za glazbu pobrinuti DJ Ozren Kanceljak.

Cilj samog festivala je približiti vino potrošačima i u sigurnoj i zabavnoj atmosferi odgonetnuti nedoumice s kojima se susreću pri odabiru vina u trgovinama ili restoranima, poput što je to suho vino, zašto pjenušac nije uvijek šampanjac, je li rose vino piće za žene, zašto svi koji tek otkriju vino obožavaju muškat i kuda dalje jednom kada vam dosadi slatko vino, je li logičan slijed malvazija istarska ili neka druga sorta? Vinski grad je namijenjen širokom krugu ljudi koji ne moraju biti vinski znalci, ali vole i žele konzumirati dobra vina.

Lista vinara koji vas očekuju u Vinskom gradu u Zagrebu

Dalmacija: Skaramuča, Black Island, Korlat, Saints Hills, Stina

Istra: Benvenuti, Matić, Marčeta, Medea, Vina Laguna, Cattunar, Roxanich

Bregovita Hrvatska: Kostanjevec, Preiner, Štampar, Dvanajščak Kozol, Piena, Podrum Štrigova, Jakopić, Petrač, Cmrečnjak, Kunčić, Klet Romić, Miklaužić, Griffin Ivančić, Lagena, Šafran, Matočec, Kos

Slavonija: Buhač, Enosophia, Galić, Krauthaker, Iločki podrumi, PP Orahovica, Vinarija Kutjevo, Royal Hill

Uvoz: Astoria, Makedonske delicije, Vinakoper, Tikveš, Weszeli

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:29