VIKEND U LJUBLJANI

Posjetite omiljenu slovensku tržnicu, svakog petka ovdje nastaje pravi gastronomski spektakl

 @odprtakuhna Instagram/
Idući sunčani petak iskoristite za izlet na ljubljansku gastro tržnicu koju je The Guardian uvrstio među najbolje na svijetu

Odprta kuhna koncept je koji nas oduševljava od samog početka i veseli nas vidjeti da su se dobra hrana i još bolja atmosfera 10. sezonu za redom vratile na ulice Ljubljane. Od 18. ožujka pa svakog narednog sunčanog petka tako ponovno možete posjetiti Pogačarjev trg u Ljubljani, biti dio gurmanske kulinarske tržnice, kako još vole nazivati Odprto Kuhnu, i kušati slasne zalogaje chefova iz cijele zemlje.

"Kultura opuštenih druženja s čašom u ruci i ljubav prema dobroj hrani svakog petka na Pogačarjevom trgu se udružuju u sunčanu kulinarsko iskustvo. Odaberite svoju omiljenu hranu i pitko osvježenje, pronađite svoje mjesto pod suncem i predajte se uživanju", poručuju organizatori.

image
@odprtakuhna Instagram/

Projekt Odprta Kuhna preokrenut je još 2013. godine, a do danas je izrastao u jednu od najzanimljivijih atrakcija koju Slovenija nudi, kako domaćim ljudima, tako i turistima. Nazivaju je još i dnevnim boravkom Ljubljane, a sve zahvaljujući sjajnoj atmosferi koja tamo vlada svakog sunčanog petka od podneva pa sve do večernjih sati. Na Otprtu Kuhnu često dolaze i poznati slovenski chefovi kao što su Tomaž Bratovž iz restorana JB te chefica Ana Roš, a veliki potencijal prepoznali su čak i novinari The Guardiana koji su Odptu kuhnu 2018. godine uvrstili na listu 10 najboljih gastro tržnica na svijetu.

Ako još uvijek razmišljate što raditi i kako najkvalitetnije potrošiti vikende pred nama, uzmite slobodan petak i zaputite se u Ljubljanu. Udaljena je tek oko dva sata vožnje od Zagreba, a jedan od najpopularnijih gastro festivala u regiji zbilja je nešto što vrijedi doživjeti. Više informacija potražite na službenoj stranici ili Instagram profilu.

image
@odprtakuhna Instagram/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 20:53