OVOG VIKENDA

Poreč dobiva prvi hrvatski zero waste veganski kafić, evo o čemu je riječ i što će nuditi

 Deposit Photos/
Život je naziv kafića koji će se otvoriti kraj Pučkog otvorenog učilišta u Poreču

Ove subote, 25. lipnja, u Poreču kraj Pučkog otvorenog učilišta otvara se Život. Kako je najavljeno, riječ je o sasvim drugačijem kafiću koji sav fokus stavlja na održivost te kvalitetne i lokalne proizvode.

"Ovaj mali ugostiteljski objekt je prvi hrvatski zero waste veganski caffe s lokalnom, istarskom craft ponudom i prava je mala oaza svega onog lijepog i inspirativnog što čovjek doživi u životu, stoga dođite po dašak inspiracije...", objava je kojom je najavljeno otvorenje kafića.

Iza projekta stoji Ana-Marija Prgomet, inače pokretačica Zero Waste Hrvatska, jednog od najpoznatijih domaćih projekata putem kojeg već godinama promiče održivost. Prgomet je nedavno na svojim društvenim mrežama objavila kako Život neće biti samo još jedan kafić u nizu, već je to mjesto ostvarenja sna koji gradi od 2018. godine i sada je napokon dobio svoj nastavak.

image
Zero Waste Croatia Facebook/

Osim Zero Waste Hrvatska, Anamarija Prgomet pokretačica je inicijativa poput Vesele čistke, akcije čišćenja javnih površina u Zagrebu, te platforme za razmjenu uporabnih predmeta Sharing is caring. Jedan od posljednjih projekata putem kojeg je javnost još bolje upoznala Anamariju Prgomet zasigurno je i njezino gostovanje na ovogodišnjem Weekend Food Festivalu, gdje je o održivosti govorila uz Chiaru Pavan, cheficu koja je 2018. godine proglašena najboljom u Italiji i koja se u svom poslu uvelike vodi načelima održivosti.

Detalje o otvorenju Života potražite ovdje, a za više informacija zapratite Facebook stranicu Zero Waste Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:56