zovu na još

Popularna zagrebačka slastičarnica izbacila je nove okuse premium krafni

 Bojan Zibar /Ustupljena fotografija
Na obje lokacije, uz njihove klasične krafne s punjenjem od marmelade od marelice, nude i nešto novo

Dok je fašnik u punom jeku, vrlo vjerojatno se posljednjih mjesec dana i kod vas češće u ruci nađe krafna, kroštula ili fritula. Ili možda uštipak, ako baš ne volite slatko (ako još ne znate kako ih pripremiti ili vam ne ispadaju kako biste željeli, provjerite ovaj recept). I dok u sutrašnjem broju Jutarnjeg lista možete pročitati koja je krafna s pekmezom od marelice iz supermarketa bila apsolutni favorit našeg ovogodišnjeg velikog kušanja, podsjećamo vas i na rezultate prošlogodišnjeg kušanja krafna, a u nastavku donosimo preporuku za malo drugačije - premium krafne iz popularne zagrebačke slastičarnice.

image
Bojan Zibar/Ustupljena Fotografija
image
Bojan Zibar/Ustupljena Fotografija

Naime, Slastičarnica Orijent, koja u Zagrebu posluje na dvije adrese - Maksimirska 34 i Froudeova 1 u Sigetu, u ponudu je ponovno uvrstila premium krafne, koje dolaze u četiri okusa. Tako sada pored njihovih klasičnih krafni s marmeladom od marelice, koje stoje 1,60 € za komad (što je 10 centi skuplje nego lani), možete naručiti i isprobati nešto novo.

image
Bojan Zibar/Ustupljena fotografija
image
Bojan Zibar/Ustupljena Fotografija

I dok su lani, samo da podsjetimo, u ponudi imali premium krafne s kikiriki maslacem, kremom od banana i limuna posute sjeckanim kikirikijem te one s kremom i ganacheom od bijele čokolade s prženim bademima i tostiranim kokosom, posute sjeckanim bademima, ove godine u ponudi su i favoriti u obliku džema od malina i kreme od pistacija, čokolade i slanog karamela, ali i nešto sasvim novo.

image
Bojan Zibar/Ustupljena fotografija

Slastica od dizanog tijesta ove sezone u Orijentu dolazi i s džemom od borovnica, čokolade od naranče s kokos crunchem te s bijelom čokoladom i tostiranim bademima.

Cijena premium krafne je 2,70 € po komadu, a tijesto je i ovog puta puno aroma koje mu daju limunova korica, rum i malo vanilije.

Odvažite li se ipak sami pripremiti krafne, neka vam se pri ruci nađe recept za višestruko proglašene najbolje krafne u gradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:13