carstvo kruha u nastajanju

Popularna craft pekarnica Noel Bread & Deli otvorila je vrata na još jednoj lokaciji

Nakon Ulice popa Dukljanina, Masarykove i Iblerovog trga, širi se prema istoku grada

Prva Noel Bread & Deli pekarnica, koja se nalazi u Ulici popa Dukljanina 1, nedaleko zagrebačkog Trga žrtava fašizma, a tik uz Michelinovom zvjezdicom nagrađeni restoran Noel, od svojeg je otvorenja u travnju 2022. godine privukla pozornost građana koji gravitiraju širem području vibrantne Martićeve i osvojila ih kvalitetnim kruhom od kiselog tijesta, mekim pecivima, bogatim sendvičima i raznim slasticama.

image
Matia Malenica

U veljači ove godine otvorena je i druga lokacija Bread & Deli-ja u Masarykovoj 24, a zatim u svibnju na Iblerovu trgu na kućnom broju 6 i treća, i to iznenađujuće blizu osnovne pekarnice. Ritam otvaranja nove pekarnice svaka tri mjeseca nastavlja se i dalje - prošli je tjedan tako otvorena četvrta craft pekarnica Noel Bread & Deli na lokaciji Vlaška 76, u prostoru nekadašnje Dione, a nedaleko crkve sv. Petra. Smještena između Petrove i Martićeve, a veoma blizu tramvajske stanice koja vodi prema Kvatriću i Dubravi, pametno je locirana - nalazi se na samom rubu frekventne pješačke zone, nedaleko dobro posjećenog dvorišta u Vlaškoj 78 u kojem se nalaze popularni dućan Pekiška patka, Cato taquerija i dućan Sol i papar.

image
Matia Malenica

Osim što će ljubitelji njihovih proizvoda i na novoj lokaciji moći uživati u raznovrsnoj ponudi sourdough kruha, focacciama, kroasanima, maritozzima i ostalim slasticama, u prostorije iza novootvorene pekarnice ekipa iz Noel Bread & Deli-ja uskoro seli i cijeli proizvodni pogon koji će biti koncipiran kao open kitchen odnosno uključivat će otvorenu kuhinju, kako bi kupci mogli vidjeti proizvodnju iz prve ruke.

image
Matia Malenica

U planu je, ističu iz Noel Bread & Deli-ja, daljnje širenje, što je i glavni razlog preseljenja proizvodnje u novi i veći pogon, a u svoj repertoar žele uvrstiti i edukacije o pripremi lisnatih proizvoda i sourdough kruha.

Vrijeme će pokazati hoće li širenje na dodatne lokacije imati utjecaja na kvalitetu proizvoda i na koji način, no s obzirom na to koliko Hrvati vole svoje pekarske proizvode, vjerujemo da sam uspjeh nove lokacije neće izostati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. kolovoz 2024 10:50