Upornost se isplati

Pomela konkurenciju na njihovu trerenu: Brazilka osvojila Svjetsko prvenstvo u izradi tiramisua u srcu Italije

 Instagram Screenshot
Patricia Guerra prvakinja je svjetskog natjecanja u izradi obožavanog talijanskog deserta s okusom kave, a donedavno nije probala slatko, niti voli kavu

Brazilska odvjetnica Patricia Guerra (48) pobijedila je na Svjetskom kupu u izradi legendarne talijanske slastice - tiramisua koji je održan u Italiji, u gradu Treviso, od 5. do 8. listopada. Pobjedu je odnijela u kategoriji najbolji klasični tiramisu, koji sadrži isključivo sastojke tradicionalne talijanske slastice, a to su keks, mascarpone sir, jaja, kava, kakao u prahu i šećer.

Brazilka je tako postala prva neeuropska i južnoamerička natjecateljica koja je osvojila ovaj naslov i druga žena koja je pobijedila u kategoriji originalnih recepata. U finalu je nastupila s dvije Talijanke i predstavnicom Urugvaja.

Za Estadão, Patricia je dala kratku izjavu i opisala kako se osjeća zbog osvajanja ove nagrade te se prisjetila puta kojim je išla do svjetskog vrha u pripravi ovog talijanskog klasika.

“Osvojiti Svjetsko prvenstvo u tiramisuu za mene je najbolji osjećaj na svijetu! Jer, 2022. godine krenula sam na ovo slatko putovanje i uz puno treninga i zalaganja savladala svaki od izazova, prvo državni, zatim nacionalni, a sada i svjetski. Ova pobjeda je nešto o čemu sam oduvijek sanjala, ali ni u najluđim snovima nisam mogla zamisliti da će biti tako uzbudljivo i vrijedno! Ovaj pehar je naš, za Brazil!”

Kako je i sama spomenula, Patricijino putovanje do vrha počelo je prošle godine, kada je upisala studij gastronomije i pobijedila na državnom natjecanju u São Paulu. U lipnju ove godine osvojila je Tiramisú Word Cup Brasil, a sada je postala i svjetska prvakinja u izradi ove slastice koju obožavaju milijuni diljem svijeta.

image

Pobjednički tiramisu

Instagram Screenshot

Zanimljivo je dodati kako su je na natjecanja potaknuli prijatelji i obitelj, a još je zanimljivija činjenica da do tad nikad u životu nije okusila slatkiš.

“Činjenica da uopće nisam poznavala okus slastica učinila me još odlučnijom da razriješim misterije koje krije njihova priprema”, objašnjava slastičarka, koja također nikad nije bila veliki obožavatelj kave, koja je jedan od glavnih sastojaka tiramisua. Nakon mnogo proučavanja i posjeta talijanskim kantinama kako bi kušala slatko, Patricia je došla do svog idealnog recepta. Pobjeđivao je na državnoj, nacionalnoj, a sad i svjetskoj pozornici natjecanja.

Na društvenim mrežama slavila je pobjedu. “Najbolji tiramisù na svijetu je iz Brazila! Još uvijek sam emotivan, ali nisam mogla a da ne zahvalim svima koji su me pratili na ovom putovanju! Ovo je tek početak”, rekla je uzbuđena prvakinja nakon proglašenja pobjednika.

Premda još nije otkrila recept za njezin nagrađeni tiramisu, u nastavku vam donosimo osnovni recept za talijanski klasik, a uvijek, naravno, možete probati i malo drugačiju verziju kao primjerice onaj po receptu naše Lidije Lončarić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:50