Volite li spremati slastice, vjerujemo da bez nekih predmeta jednostavno ne možete. Dobar primjer su papiri za pečenje. Koliko god bili praktični, zapravo su potrošna roba i ako ne pazite na zalihe, moglo bi vam se dogoditi da u kritičnom trenutku shvatite da ste ih sve upotrijebili.
To je najlakše izbjeći korištenjem silikonske podloge za valjanje tijesta i pečenje. Kao i papiri za pečenje, eliminiraju potrebu za mašćenjem lima, a dodani plus svakako je da se na takvoj podlozi keksi ujednačenije ispeku
Štoviše, manje će se raširiti pa će ostati prhkiji. To je pogotovo važno kod delikatnih kreacija poput macaronsa. Dobro će vam doći i za izradu raznih tijesta i valjanje jer često imaju iscrtane dimenzije kalupa za pečenje, a usto neće kliziti po površini stola.
Pripazite da svoju podlogu slučajno ne zarežete oštrim nožem, a ne preporučuje se ni da ih režete kako bi vam savršeno sjele u lim - radije ga dobro izmjerite pa kupnju prilagodite tome.
Jednostavnije čišćenje lima dobar je argument za sve koji mrze prati velike i nespretne komade posuđa, pogotovo jer se silikonska podloga može ubaciti u perilicu suđa. Samo je lagano zarolajte i stavite na gornju površinu u perilici i perite na klasičnom programu.
Ako nemate perilicu, topla sapunica je sve što vam treba! Pritom je najbolje podloge prati odmah nakon korištenja kako se ostaci slastica ne bi skorili i zadali vam glavobolju kasnije.
U slučaju da se to ipak dogodi, pomiješajte sok pola limuna i sodu bikarbonu tako da dobijete pastu, nanesite je na podlogu i pustite da stoji 20 minuta, a zatim istrljajte i isperite vrućom vodom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....