"YES, CHEF!"

Pogledali smo novu sezonu superpopularne serije, a evo zašto biste je trebali pogledati i vi

Ovo je vjerojatno najbolja serija gastronomske tematike koju trenutno možete gledati! Christopher Storer još je jednom nadmašio samoga sebe i u drugoj sezoni ponovno pokazao kako zbilja izgleda rad u kuhinji restorana visoke kuhinje

Nova sezona serije "The Bear" ovih dana puni stupce najrazličitijih svjetskih medija. Od početka prikazivanja, od kojeg su prošla tek dva tjedna, obara rekorde gledanosti na HULU platformi i česta je tema razgovora u gastronomskim krugovima. A kako i ne bi kada je nastavak na ionako kaotičnu prvu sezonu, iako smo mislili da je to nemoguće, još moćniji, dublji i uzbudljiviji. "The Bear" je serija koja se gleda u jednom danu, sastoji se od 10 epizoda, a svaka iduća čini se kao da je sve kraća i gleda se gotovo bez treptanja. Sve dok ne dođete do posljednje, kada vas u srcu stegne jer znate da je došao kraj, gotovo kao da poznajete likove koje pratite na ekranu, kao da su poznanici ili ste u njihovom restoranu već jeli i jedva čekate vidjeti što novo spremaju.

Bez da vam previše kvarimo radnju, reći ćemo samo kako se druga sezona vrti oko stvaranja novog koncepta i otvaranja novog restorana. Svaki od likova u taj je proces uključen na svoj način; Sydney istražuje scenu i razmišlja o novom meniju, Tina odlazi u školu, Marcus u Dansku, a Richie dolazi do novih spoznaja (u epizodi koja je definitivno naš favorit sezone). Tu je i Carmen koji neprestano pleše po rubu, bez obzira na važnost odluka koje u danom trenutku mora donijeti, i svojim postupcima gledatelje kroz svih 10 epizoda drži u neizvjesnosti.

Uz posao koji imaju u restoranu, likovi se i u drugoj sezoni neprestano bore sami sa sobom, razmišljaju zašto se nalaze upravo ovdje, koji su njihovi ciljevi, snovi i želje. Baš kao i u prvoj sezoni, zamišljeni su tako da u svakom od njih vrlo lako možete pronaći djelić sebe, što će vas na trenutke zaboljeti, na trenutke vam na oči prizvati suze, a na trenutke vas nasmijati.

image
Fx Productions - Super Frog - Album/album/profimedia/fx Productions - Super Frog - Album/album/profimedia/

Osim standardne glumačke postave koja je još jednom obavila fantastičan posao, a koju čine Jeremy Allen White, Ayo Edebiri, Ebon Moss-Bachrach, Abby Elliot, Matty Matheson, Lionel Boyce, Liza Colon Zayas, Oliver Platt i Edwin Lee Gibson, druga sezona "The Beara" pojačana je i nekim zbilja velikim glumačkim imenima. U jednoj od epizoda tako se pojavljuje i Sarah Paulson, Bob Odenkirk (najpoznatiji po ulozi Saula u serijama ‘Breaking Bad‘ i ‘Better Call Saul‘), Gillian Jacobs, Will Poulter, Olivia Colman te velika Jamie Lee Curtis.

Zanimljivo je spomenuti i kako je upravo Jamie Lee Curtis nedavno izjavila da, kada je pogledala prvu sezonu "The Beara", znala je da se u drugoj mora pojaviti, i to upravo kao Donna Berzatto, majka Carmena, Michaela i Sugar Berzatto. Neurotična, glasna, divlja i uvijek s čašom u ruci, Donna je jedan od likova koje ćete teško izbrisati iz glave i, baš kao je izjavila Curtis, jedan od onih u kojem ćete zasigurno pronaći i člana svoje obitelji.

Osim poznatih imena, u seriji se ponovno spominju restorani kao što su Noma i Eleven Madison Park, a gledatelji dobivaju i uvid u svijet fine dininga te kroz pojedine epizode mogu bolje razumjeti kako stvarno izgleda rad u kuhinji najboljih restorana na svijetu.

Na kraju, ovu seriju preporučili bismo čak i onima koji ne razumiju ili ne žele razumjeti svijet visoke kuhinje, jer iz priče i načina na koji je napravljena zbilja svatko može isčitati nešto za sebe. Naučiti dvije, tri o upornosti, podsjetiti se da je dobro ponekad sebe staviti na prvo mjesto, razmišljati o promjenama kao koraku naprijed ili jednostavno vratiti malo vjere u sebe čak i kad se to čini nemoguće. Svaki lik i svaki tanjur u ovoj seriji ima dubinu, a svi zajedno čine cjelinu od koje možemo uzeti ono što nam u tom trenutku treba, plakati i smijati se. "The Bear" je najlakše opisati kao spoj poštovanja, kaosa, svađa, vrijeđanja, psovki, sumnje, povjerenja, obiteljske, prijateljske i romantične ljubavi te zajedništva. I to sve upakirano je u 10 fantastičnih epizoda. Što još dodati nego - jedva čekamo i treću sezonu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:23