Ovog ponedjeljka, 2. listopada, u velikoj dvorani zagrebačkog Petog Kupea održana je 12. po redu dodjela nagrada Dobri restorani. Dvjestotinjak gostiju okupilo se kako bi sudjelovali u proglašenju najboljih na restoranskoj sceni, atmosfera je od samog početka bila sjajna, a uzbuđenje među prisutnima moglo se osjetiti u zraku.
Priznanja su, kao i svake godine do sada, dodijeljena u četiri kategorije. To su tradicionalni restoran, restoran visoke kuhinje, hotelski restoran visoke kategorije i restoran kreativne urbane kuhinje.
Na početku dodjele, okupljenima se najprije s riječima dobrodošlice obratio glavni urednik Dobre hrane, Gordan Zečić, a prva je dodijeljena nagrada za najbolji tradicionalni restoran, koja je pripala zagrebačkom restoranu Tač i vlasnicima Vesni i Tihomiru Miletiću.
Vedran Bego, direktor poslovnog područja veleprodaje i distribucije Konzuma nagradu u kategoriji restoran kreativne urbane kuhinje dodijelio je restoranu Zijavica, odnosno Stivenu Vuniću, dok je glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić nagradu za najbolji hotelski restoran visoke kategorije dodijelio chefu Michaelu Gollenzu iz lošinjskog restorana Alfred Keller, hotela Alhambra.
Najboljem restoranu visoke kuhinje nagradu je uručila predsjednica Uprave Hanza Medije Ana Hanžeković Krznarić, a ona je pripala zagrebačkom restoranu ManO2. Nagradu je preuzeo chef Hrvoje Kroflin.
Nagrada "Andrej Barbieri" za najboljeg mladog chefa u usponu ove je godine pripala Grgi Bačeliću iz šibenskog Visianija, a uručio ju je Filip Verbanac, direktor odjela za jaka alkoholna pića i kavu & osnivač projekta Raise the Bar, dok je nagradu za chefa godine uručila Martina Srnec iz Hrvatske turističke zajednice. Ona je pripala Bernardu Koraku iz restorana Korak na Plešivici.
Na kraju, ali nikako ne i najmanje važno, nagrada za najbolju vinsku kartu godine pripala je restoranu Nebo hotela Hilton Costabella u Rijeci. Uručio ju je Mladen Zrno, specijalist za vina i HoReCa, a preuzeo Tomislav Mikinac, glavni sommelier Neba.
O nagrađenima i nagradama više možete pročitati i ovdje.
Nakon službene dodjele, gosti su druženje nastavili uz zalogaje chefa Marina Medaka i njegovog tima iz RougeMarina. Za dobru atmosferu pobrinuli su se i domaćini iz Petog Kupea, koji su goste zabavljali dobrom glazbom. Naravno, ništa ne bi bilo moguće niti bez dugogodišnjeg generalnog partnera projekta Dobri restorani Hrvatske turističke zajednice, ali i drugih vjernih partnera, tvrtki Badel 1862, Velpro i Coca Cola HBC Hrvatska.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....