Jug Dalmacije zove

Počinje najukusniji pelješki festival kojem se priključilo više od 40 ugostitelja, vinarija i OPG-ova

Festival peljeških kapetana je završio, ali dobiva nastavak - od 22. lipnja do 6. srpnja traje Festival peljepških okusa, a nastavlja se Festivalom soli koji je zakazan za kraj kolovoza

Ako ste gurman i volite jug Dalmacije Pelješac je vaša destinacija. Ovaj poluotok zaraznog opuštenog životnog stila, vrhunskih vina i prekrasnih plaža poziva na Festival peljeških okusa. Od 22. lipnja do 6. srpnja više od četrdeset ugostiteljskih objekata, vinarija i obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava s promotivnim cijenama određenih jela i vina uključit će se u drugi ljetni festival na Pelješcu. Prethodio mu je Festival peljeških kapetana, a od 28. kolovoza do 15. rujna slijedi Festival soli.

image
TZ Janjina
image
TZ Janjina

Pelješka trpeza u Dračama 25. lipnja središnji je event Festivala peljeških okusa. Riva ovog ambijentalnog mjesta na sjevernoj strani poluotoka tog posljednjeg utorka u lipnju od 20 sati pretvorit će se u gurmanski raj. Bit će to najveći restoran na otvorenom u Dalmaciji, a i šire s vrlo pristupačnim cijenama i odličnom zabavom.

Janjetina s bižima, brudet o jegulja, brudet od morskog psa, gulaš od sipe, juneći gulaš, suha riba na bilo, mušule na buzaru, srdele, kozice i tuna s roštilja, tripice, tradicionalne pelješke slastice, bogat program, puno šušura i spektakularan pogled na osvijetljeni most razlog su više da budete dio ove manifestacije koja slavi okuse zdrave lokalne kuhinje.

image
TZ Janjina
image
TZ Janjina

Vrhunska vina vinarija Bezek, Edivo, OPG-a Dežulović, OPG-a Grgurević, PZ Janjine i PZ Putnikovića bit će savršena pratnja pelješkim jelima, a sav prihod i ovog puta namijenjen je Ligi protiv raka Korčula, Lastovo, Pelješac, Mljet - ogranak Janjina te udruzi Djeca Pelješca.

image
TZ Ston
image
TZ Ston

"Festival se otvara 23. lipnja Festama uoči sv. Ivana u Hodiljama i Žuljani te koncertom kvarteta Sorkočević u Trpnju. U Orebiću su 26. lipnja i 3. srpnja tradicionalni Okusi Pelješca, u Stonu je 29. lipnja Festival puhačkih orkestara, u Sreseru 30. lipnja Ribarska večer, u Trpnju Okusi Pelješac 2. srpnja, a u Brijesti Buzarijada 5. srpnja", ističe Bianka Jasprica, direktorica Turističke zajednice općine Janjina, koja je uz još tri turističke zajednice - općina Trpanj, Orebić i Ston, organizator sva tri ljetna festivala na Pelješcu.

"Ovo je prilika da nas posjetite i otkrijete sve čari našeg poluotoka", poručuje Jasprica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 08:23