Naša Marija, već se nebrojeno puta dokazala originalnim i zdravim receptima pa je pirova pita još samo jedna u nizu ukusnih receptura. Slatkoću dozirajte količinom marcipana, a ako niste ljubitelj slobodno ga izostavite.
Evo što će vam trebati za manji kalup promjera između 22 i 24 cm:
- 150 g integralnog pirovog brašna
- 100 g pirovog brašna
- prstohvat himalajske soli
- 65 g maslaca
- 25 g extradjevičanskog kokosovog ulja
- 2 žumanjka
- 25 g kokosovog šećera
- 2 žlice agavinog sirupa
- 25 ml mlijeka po izboruNadjev:
- 3 jabuke srednje veličine ( ja sam koristila Pink Lady sortu)
- 25-30 ml agavinog sirupa
- cimet
- 30-35 g sitno mljevenih indijskih oraščića ili badema
- 2 žlice ruma
- sjemenke jedne vanilije ili 1 1/2 žličica vanilin šećera
- 40-45 g sitno sjeckanog marcipana
Cijeli recept pročitajte OVDJE .
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....