"ŠUPLJI KRUH"

Pekarnica otpustila glavnog pekara, slučaj je završio na sudu, a presuda mu donijela 15 tisuća funti

 Leakers Bakery Facebook Page/
Glavni pekar engleske pekarnice Leakers Bakery dobio je otkaz nakon šest godina jer je pravio kruh s prevelikim rupama

Pekarnica koja postoji od 1914. godine u Dorsetu otpustila je glavnog pekara jer je pravio štruce s previše rupa. Slučaj je došao i do suda gdje se Artur Piaszczynski branio da je pravljenje kruha umjetnost, a ne znanost. Pekar je navodno izgubio posao jer su se mušterije bunile da ne mogu složiti pristojan sendvič, a kamo li na kruh namazati malo maslaca.

Glavni pekar u povijesnoj prodavaonici kruha u primorskom gradu Dorsetu dobio je više od 15 tisuća funti nakon što je otpušten jer je pravio štruce s previše rupa. Vlasnica pekarnice je dodala kako je Artur bio više puta upozoren da njihove mušterije ne vole takav kruh i da konačno počne peći "normalan" kruh. Piaszczynski je odbacio tvrdnju da je prethodno upozoren, a otkaz je dobio neposredno prije Božića 2021. godine.

Otpušteni glavni pekar slabo razumije engleski jezik, a na suđenju mu je omogućen poljski prevoditelj. Sud je presudio u korist pekara uz obrazloženje da pekara nije učinila dovoljno da obavijesti pekara na ispravan način o propustima te mu je prepisana odšteta od oko 15 tisuća funti. Nakon završetka suđenja, vlasnica je zatvorila pekarnicu s bogatom povijesnom pričom jer nije mogla izaći na kraj s troškovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 02:17