IDEJA ZA VIKEND

Ovog vikenda u Konavlima se bira najbolja domaća kobasica i ruše rekordi

 Danijel Bartolic/Cropix
Nađete li se ovog vikenda u blizini, nikako nemojte propustiti ovu više nego zanimljivu manifestaciju

Nalazite li se ovog vikenda, 19. i 20. veljače, u blizini Dubrovnika svakako svratite u Konavle gdje se održava izbor "Gušti od kobasica". Bira se najbolja domaća kobasica, a sudjelovati mogu svi proizvođači dubrovačkog kraja koji za svoje potrebe ili za potrebe tržišta proizvode kobasice, piše DuList. Cijeli događaj moći će se pratiti na Facebook stranici Agroturizma Konavle u subotu, 19. veljače, u večernjim satima, a u sklopu druženja bit će održan i obilazak prvog konavoskog pogona za proizvodnju suhomesnatih proizvoda OPG Đivanović.

Još uvijek se možete prijaviti i na samo natjecanje, a kako poručuju iz organizacije, uzorak za ocjenjivanje mora sadržavati najmanje 50 cm ukupne dužine kobasice i biti isključivo domaće proizvodnje te spreman za degustaciju bez termičke obrade.

Proizvođači najboljih kobasica, piše DuList, bit će nagrađeni diplomama, peharima i titulom "Najbolje kobasice dubrovačkog kraja". Proglašenje pobjednika održat će se u nedjelju, 20. veljače, kada će se održati i događaj "Prihvati izazov – napravimo najdužu kobasicu dubrovačkog kraja". Naime, članovi Agroturizma Konavle i drugi sudionici tom će prilikom napraviti rekordno dugačku konavosku kobasicu uz stručno vodstvo dr. sc. Maria Bratulića, nakon čega će se kobasica pripremiti i degustirati, piše DuList.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:32