"Prije nego što pobjegnemo na more, odlučili smo vam pripremiti ribarsku feštu", najavili su ovih dana iz zagrebačkog restorana Gola pa dodali kako će se ove subote, 27. srpnja, u njihovom restoranu u Badalićevoj ulici, na zagrebačkoj Trešnjevci, održati tematski ručak i večera u tri slijeda popraćene s tri različita vina.
Na meniju će biti maslac aromatiziran smokvinim listom, gel od limuna i domaći baguette, salata od sipica i hobotnice i ražnjići od inćuna i maslina, zatim buzara s fužima za glavno jelo, a za desert panna cotta s karamelom, marelicama i nevenom. Koja će vina uz ova jela sljubiti još uvijek nisu otkrili, no budući da je vlasnik trattorije Gola Ivan Salopek, distributer vina i dobro poznati vinski znalac, vjerujemo kako će njegov odabir samo dodatno podići doživljaj uživanja u hrani u Goli.
Cijena po osobi za ručak i večeru iznosi 40 eura, a broj mjesta je ograničen pa, ako ste zainteresirani, svakako ga rezervirajte na vrijeme. Dostupni termini su od 12 do 21:30 sati, a više detalja potražite ovdje.
Dobro je spomenuti i kako je trattoria i enoteka Gola otvorena početkom ove godine, i to na mjestu nekadašnje kvartovske pečenjare Grill Žar. Iza projekta, dakle, stoji Ivan Salopek sa svojim timom, a ideja je od samog početka bila gostima ponuditi sezonska jela pripremljena od onog što je toga dana dostupno na tržnici. Osim različitih tjestenina, manjih zalogaja, mesnih i ribljih jela, Gola je poznata i po velikom izboru vina koja se ovdje mogu kušati na čaše, a cijene kojih se uglavnom kreću između 4 i 9 eura.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....