Dida Boža tradicionalni džemovi stižu na vaše stolove u svima dobro poznatim okusima, pogodnim za pripravu omiljenih slastica za velike i male. Uz iznimno visok udio voća i bez umjetnih aditiva te preradu u strogo kontroliranim uvjetima, možete biti sigurni da će Vaša obitelj u organizam unositi samo ono najbolje što priroda pruža. Obiteljska pakiranja najpovoljnijih prirodnih džemova na našem tržištu dostupna su u svim većim trgovačkim lancima i na webshopu www.didaboza.hr, gdje tokom cijelog lipnja vrijedi posebna ponuda na velika pakiranja Dida Boža džemova.
Dida Boža svakog dana, prepun voća i nema mana! A meeeeni?
Citrusna čoko torta s džemom od kupine by EmmTasty
Za dva biskvita trebat će vam:
5 žumanjaka
8 bjelanjaka
prstohvat soli
190 g šećera
1 žlica meda
100 g maslaca sobne temperature
1 žličica ekstrakta vanilije
50 ml mlijeka
100 ml ulja
20 žlica vruće vode
limunova korica
220 g glatkog brašna
10 g praška za pecivo
½ žličice cimeta
40 g kakao praha
Za lemon curd:
4 žumanjka
140 g šećera
Korica 1 limuna
80 ml limunovog soka
prstohvat soli
86 g maslaca
Za kremu od mascarponea:
160 g mascarponea
1 žlica meda
2 žlice lemon curda
korica pola limuna
Za čokoladni ganache:
50 ml slatkog vrhnja
35 g tamne čokolade
300-400 g Dida Boža džema od kupina
Fotografija i recept: EmmTasty
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 170°C. Žumanjke izmiksajte sa šećerom, limunovom koricom i medom. Dodajte omekšali maslac, izmiksajte a onda dodajte mlijeko, ulje, vodu i ekstrakt vanilije te ponovno izmiksajte. Prosijte suhe sastojke i umiješajte u smjesu. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka u koji ste dodali sol. Smjesu podijelite u dva kalupa. Pecite 20-25minuta pa ih izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade. Hladne biskvite umotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku minimalno 1h.
Za lemon curd pomiješajte sve sastojke osim maslaca, stavite ih iznad lonca sa vodom da se kuha na pari, miješajući cijelo vrijeme dok se šećer potpuno ne otopi i smjesa ne zgusne. Maknite s pare, ubacite maslac i dobro izmiješajte. Prelijte u staklenku, stavite preko prozirnu foliju da se ne stvori kožica i ostavite u hladnjaku dok se potpuno ne ohladi.
Sve sastojke za mascarpone kremu izmiksajte i stavite u hladnjak da se ohladi i stisne.
Za pripremu čoko ganachea zagrijte slatko vrhnje do vrenja, a zatim prelijte preko čokolade. Ostavite 10 minuta, a zatim pomiješajte dok ne dobijete glatki ganache.
Izvadite biskvite iz hladnjaka i prerežite svaki na dva dijela. Na stalak stavite malo kreme kako bi se prvi biskvit zalijepio i ne bi pomicao, također možete kroz sredinu probosti dugu drvenu čačkalicu tijekom slaganja. Slažite: biskvit - uz rub biskvita napravite prsten od lemon curda i u sredinu stavite džem od kupina - biskvit - lemon curd i džem- biskvit - lemon curda i džem - biskvit. Stranice i vrh torte prekrijte kremom od mascarponea, prvo stavite tanki sloj kako bi se mrvice povezale i učvrstile, ostavite u hladnjaku na 30 minuta, a onda prekrijte ostatkom kreme i ohladite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....