Iz zagrebačke pekarnice Noel Bread&Deli predstavili su ovih dana novi sendvič. Na društvenim su ga mrežama najavili kao proljetno izdanje njihovog već dobro poznatog vege sendviča, a ovog puta riječ je o kombinaciji pečenog povrća i pesta rossa sa sušenim rajčicama. Bogat nadjev na kraju je upakiran u komad njihove sourdough focaccie. Budući da su se zagrebački gurmani ubrzo nakon vijesti o novitetu u ponudi poznate pekarnice raspametili i na društvenim mrežama krenuli s objavama fotografija ovog sendviča, odlučili smo ga i sami isprobati.
Za početak, već na prvu jasno je da je sendvič bogato punjen i izgleda prilično primamljivo, stoga nam zbilja nije trebalo dugo da se bacimo na degustaciju. I već kod prvog zalogaja komentirali smo kako je povrće lijepo začinjeno i taman pečeno, nije pretvoreno u kašu, ali je istovremeno ugodno kremasto, a pesto od sušenih rajčica i badema dobro ga nadopunjuje. Upravo blage orašaste note badema spoj pečenih patlidžana, tikvice i paprike čine još malo uzbudljivijim, a na kraju je sve zaokruženo sočnom, ali ne preteškom niti previše žilavom sourdough focaccijom. Dodali bismo još i da, ako volite dobar ajvar, ovaj sendvič, zbog intenzivne arome pečene crvene paprike, mogao bi vam se itekako svidjeti.
Iako nije pretjerano velik i ne bismo preporučili da njime zamijenite kompletan ručak, ovaj sendvič bit će dobar odabir za doručak, usputni gablec za vrijeme radnog vremena ili kada se, primjerice, s posla vraćate gladni, a znate da u hladnjaku nemate baš ništa pametno. Zasitit će vas, ali neće stvoriti nepotreban osjećaj težine. Dobro je dodati i kako u ovom sendviču, sudeći po sastojcima, uživati mogu i vegani.
Osim u samoj pekarnici, koja je smještena tik do restorana Noel, sendvič možete naručiti i putem dostavnog servisa Wolt. CIjena je 4,20 eura.
Također, osim sendviča, preporučili bismo i kroasane iz Noel Bread&Deli pekarnice koji su, za razliku od klasičnih sourdough kroasana koji se mogu kupiti u domaćim pekarnicama, premazani sirupom od meda i posipani cvijetom soli što ih možda čini malo kompliciranijima za uživanje, ali im daje i dodatan element iznenađenja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....