SPAS U ZADNJI ČAS

Ovih 5 blagdanskih paketa iz najboljih restorana svijeta bit će savršen poklon za prave gurmane

 Stjohnrestaurant.com/50 Best/Nikoromito.com
Iako je Božić bliže nego što možemo zamisliti, još uvijek nije kasno za kupovinu najboljih gurmanskih poklona

Zavirite u ponudu najboljih restorana svijeta pa odaberite poklon za najveće gurmane među vašim najdražima ili pak počastite sami sebe. Pivo iz Londona i džemovi iz Italije samo su dio ideja s naše liste pa tako vjerujemo kako ćete ovdje definitivno pronaći nešto za sebe. Istražili smo što se nudi te koja velika imena svjetske gastronomije svoje poklon pakete uopće dostavljaju u Hrvatsku pa iskopali nekoliko stvarno dobrih primjeraka, kako jestivih, tako i onih koji će na najljepši način upotpuniti vašu kolekciju kuhinjskog pribora.

Niko Romito slatki blagdanski poklon paket

U talijanskom restoran Reale, smještenom u samostanu iz 16. stoljeća u kojem se prije nalazila mala obiteljska pekarnica, odlučili su nastaviti tradiciju pa su tako ljubiteljima jednostavnih kombinacija kao što su kruh i namazi predstavili nekoliko organski proizvedenih namaza koji dolaze u poklon paketu po cijeni od 72,54 dolara. Riječ je o elegantnoj kutiji s džemovima od breskve i jagode, kremastim namazom od lješnjaka i čokolade te keksima koji bi mogao oduševiti svakog dragog vam ljubitelja slatkih doručaka ili večera. Slatki set možete naručiti na Niko Romito službenoj stranici.,

image
Nikoromito.com

Tanjuri iz jednog od najboljih restorana na svijetu

Za 60 dolara po komadu kupiti možete i ove genijalne keramičke tanjure Youmea Oha, umjetnika koji radi i živi u Seoulu, a čiji se komadi posuđa koriste u korejskom restoranu Atomix u New Yorku. Svaki tanjur je drugačiji, različitih dimenzija i jedinstven na svoj način i bit će odličan poklon za one koji vole unikatne predmete s pričom. Naručiti ih možete putem stranice atonae.com.

image
Atonae.com

St John stout za ljubitelje piva

Londonski restoran St John predstavio je pak pakiranje od šest komada piva proizvedenih u suradnji s lokalnom craft pivovarom 40FT u kojem, osim sedam speciality sladova, kombiniraju i okus njihove Eccles torte. Naime, ovaj je restoran poznat upravo po jelu koja se priprema s posebnom vrstom sira Lancashire i bez obzira na promjene menija kroz sezone, upravo je ono u St John restoranu uvijek na meniju. Dobro je spomenuti i kako ćete paket od šest Eccles stoutova platiti svega 18 funti (plus troškovi poštarine). Naručiti ih možete putem službene stranice restorana.

image
Stjohnrestaurant.com/50 Best

Knjige su uvijek dobra ideja

Chef najboljeg među najboljima, restorana koji je u više navrata proglašen najboljim na svijetu, nedavno je predstavio svoju novu knjigu. "The French Laundry, Per Se" kuharica nosi naziv samog restorana, a chef Thomas Keller u njoj je sažeo tajne tehnike, čak 70 recepata, ali i anegdote iz kuhinje koji otkrivaju što je zapravo potrebno da bi se došlo u sam vrh svjetske gastronomije. Knjigu možete naručiti putem Amazona po cijeni od 47, 77 dolara (oko 300 kuna).

image
Goodreads.com

Za ljubitelje jakih pića

Disfrutar, španjolski restoran koji je 2019. godine proglašen devetim na listi 50 najboljih u svijetu, ovih je blagdana pripremio poklon paket za okorjele ljubitelje viskija. Naime, njihov paket sadrži dvije čaše, komadiće hrasta koji se dime te stalak za dimljenje. U paketu dolaze i detaljne upute kako set koristiti, a pitate li nas, ovo je svakako jedan od onih savršenih poklona za prave ljubitelje ovog napitka. Cijena seta je 75 eura (oko 460 kuna). Naručiti ga možete na stranici restorana Disfrutar.

image
Compartirdisfrutar.com/50 Best
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:44