Svaki četvrtak

Ovdje kuhaju MasterChef kandidati: nešto sasvim novo na popularnoj zagrebačkoj adresi

Iskusni chef natjecateljima gledanog televizijskog gastro showa pružio je priliku da se predstave široj javnosti jelima koja pričaju o okusima Latinske Amerike

Samo nekoliko tjedana dijeli nas od proglašenja pobjednika nove sezone MasterChefa Hrvatska kojeg ćemo, prije svega, upamtiti po promijeni stručnog žirija kojeg, nakon odlaska Damira Tomljanovića i Melkiora Bašića, sada čine chefovi Stjepan Vukadin, Goran Kočiš i Mario Mihelj. A upravo je posljednji, kao voditelj i glavni chef zagrebačkih restorana Maredo i El Toro, iskoristio priliku da široj publici predstavi neke od kandidata. Naime, već u četvrtak, 21. studenog, gosti restorana El Toro na adresi Ul. fra Filipa Grabovca 1, moći će iz prve ruke isprobati jela koja će pripremati troje kandidata ovog popularnog televizijskog gastro showa.

image

Chef Mario Mihelj

Biljana Blivajs/Cropix

Naime, kako su najavili iz ovog restorana, nova sezona i u El Toru donosi nova iznenađenja, a četvrtak i nezaboravno iskustvo za sva osjetila, jer je head chef Mario Mihelj u suradnji s MasterChef kandidatima Sergiom Davidom Varela Ramirezom, Bonaventurom Žagarom i Zarom Bajlo, kreirao poseban menu koji će nas povesti na kulinarsko putovanje Latinskom Amerikom.

image
Press
image
Press

"Latin Bites menu pažljivo je osmišljen kako bi spojio tradicionalne okuse Latinske Amerike s modernim tehnikama pripreme. Ova gurmanska priča počinje s amuse boucheom, koji će vas pripremiti za četiri bogata slijeda, a svaki je pažljivo kreiran", poručuju iz El Tora. Posebnost ovog događaja, koji je najavljen svakog četvrtka, je i činjenica da se menu mijenja svaka dva tjedna, pružajući priliku za stalno otkrivanje novih okusa. Ne treba zanemariti ni popularnu cijenu od 35 EUR po osobi.

image
Press
image
Press

Što vas čeka ovaj četvrtak, 21. studenog? Za početak tu su "Nachos & dips", koji će vas odmah uvesti u svijet nekih novih okusa. Nakon ovog mixa slijedi ceviche brancin mariniran u leche de tigre, koji će biti poslužen uz kremu od avokada, batat, ljubičasti luk i korijander što zvuči kao prava eksplozija svježine. Večera se nastavlja "Open taco tostadom", kombinacijom pečene ricotte, pulled pork mesa, salse pico de gallo i kreme od korijandera, a sve posluženo na hrskavoj tostadi. Nakon paelle slijedi bogato jelo koje spaja okuse mora i kopna pod nazivom "Paella mix", a u kojemu su piletina, dagnje, kozice, lignje, kobasica, grašak, šafran i riža, uz kremu od bosiljka, ovčji sir i Grana Padano. Za kraj, gosti će moći kušati Baskijski zapečeni cheesecake, kremastu kreaciju od pistacija s tostiranim pistacijama i limetom za balans slatkog i osvježavajućeg.

Kako je broj mjesta za večere ovog tipa ograničen, najbolje je rezervirati stol pozivom na broj 099 613 2926, a što donosi novi meni početkom prosinca, možete doznati ako zapratite njihov Instagram profil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 09:02