DOBRA REKLAMA

Ovaj video o izradi kruha vjerojatno je nešto najljepše što ćete danas pogledati

 Npkrka.hr/
Odvojite danas dvije minute vremena i pogledajte ovaj video Tomislava Krnića o pripremi kruha

Dvominutni film u režiji Tomislava Krnića i produkciji Digital Media Studia 24/7 vjerojatno je nešto najljepše što ćete danas vidjeti. Riječ je videu snimljenom za Nacionalni park Krka, jedan je od četiri do sada objavljena u sklopu projekta "Kad se sjetim Krke" te je posvećen domaćem kruhu.

U dvije minute trajanja prikazani su kadrovi pripreme kruha, ali video donosi i atmosferu Dalmatinske zagore, krša i Krke te kroz riječi naratora gledatelj dobiva uvid u ono što je ovdje sačuvano od zaborava te što se i danas, unatoč potpuno drugačijem načinu života, posebno cijeni. A upravo je to pažljiva priprema i miris domaćeg kruha.

Kako piše Šibenski, iako se domaći kruh više ne mijesi od žita mljevenog u mlinovima, još uvijek se oblikuje ručno i peče ispod velike peke u starinskoj kužini. U filmu je prikazano upravo kako je nekada izgledala jedna takva kužina, a kako mlinareva soba te pogoni za mljevenje žita - vodenice. Kadrovi su snimljeni u Nacionalnom parku Krka.

Ovaj nas je video danas, kada su novine i portali puni priča o euru i drugim aktualnostima, na trenutak odmaknuo od stvarnosti i podsjetio na neke ljepše stvari u životu. Odvojite dvije minute vremena i uživajte u jednostavnosti i onome što ne košta gotovo ništa, a čovjeka zbilja veseli. Tko zna, možda vas zainteresira te danas i sami odlučite napraviti kakav dobar domaći kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:09