NEOBIČAN DODATAK

Ovaj sendvič s tunom totalni je hit u svijetu, naša gastro influenserica otkrila u čemu je trik

Fotografija: @katiefeasts

 @katiefeasts Instagram/
Danski lanac restorana i kafića Joe&The Juice u svijetu je postao poznat upravo zbog svog "Tunacado" sendviča

Krajem prošle godine sendvič s tunom i avokadom iz danskog lanca restorana i kafića Joe&the Juice bio je totalni hit na društvenim mrežama. Korisnici Tik Toka orijentirani na gastro tematiku samo su o njemu pričali, blogeri su objavljivali svoje varijante ovog sendviča, a portali poput Bustlea prozvali su ga onim jednim sendvičem koji je pobijedio internet. Recept je postao viralan zahvaljujući Danielle Matzon (@dzaslavski na Tik Toku), koja je još u rujnu 2022. godine podijelila video u kojem za ručak uživa upravo u "Tunacado" sendviču iz Joe&The Juice.

Sendvič je uskoro nakon njezine objave postao veliki hit pa tako video objave pod hashtagom #tunacado danas imaju preko 11 milijuna pregleda. Ovih ga je dana replicirala i Anja Maršić, kreatorica sadržaja na društvenim mrežama koja je dugi niz godina živjela u Londonu, i to, kako kaže, u blizini jedne od poslovnica Joe& The Juicea. Anja je u videu koji je objavila na svom Instagram profilu opisala postupak pripreme sendviča, a ono što nas je posebno iznenadilo (a čini se i nju samu) jest da se slavnom sendviču s tunom, avokadom i pestom dodaje i - banana.

"Zapravo sam živjela preko puta jednog od njihovih shopova u Londonu, a nikada nisam naručila ovaj sendvič pa je to bio jedan od glavnih razloga zašto sam ga odlučila napraviti. To, ali i činjenica da u pesto, umjesto orašastih plodova, dodaju banane. Ta me informacija iznenadila i evo me, gnječim banane u pesto i zapravo mi se sviđa", napisala je uz video recept na svom Instagram profilu Hungry Anja.

Sendvič se radi tako da se najprije pomiješa tuna s lukom, majonezom i malo kopra, a zatim se u pesto dodaje usitnjena banana. Za pripremu će vam trebati još i rajčica, avokado, kruh i nekoliko drugih sastojaka, a rezultat je, prema viđenom, zbilja slastan sendvič koji, priznajemo, i sami planiramo isprobati što prije. Anjin video recept pogledajte u nastavku i svakako posjetite njezin Instagram profil, prepun je sjajnih, inspirativnih recepata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 02:30