VEGANSKA PREPORUKA

Ovaj restoran u centru Zagreba nudi veganski kebab u tortilji od konoplje, izgleda stvarno dobro

 Berislava Picek/Cropix/Cropix
Nedavno smo na društvenim mrežama Oaza Joyful Kitchena naletjeli na video pripreme njihovog veganskog kebaba, a evo i o čemu je riječ

Nedavno smo otkrili da jedan od najpopularnijih veganskih restorana u Zagrebu, Oaza Joyful Kitchen u Radićevoj ulici, nudi veganski kebab. Ako pogledate video pripreme na njihovim društvenim mrežama, bit će vam jasno da veganska varijanta omiljenog fast fooda prilično nalikuje onoj mesnoj, ali se radi od proteina pšenice, mrkve, soje, poriluka, celera, luka, mahunarki i začina. Poslužuje se u tortilji s konopljom ili lepinji napravljenoj od tri vrste brašna.

Uz veganski kebab možete izabrati i tri vrste umaka - blagi bijeli, chilli aurora ili tzatziki umak. Svi, naravno, sadrže samo namirnice koje nisu životinjskog podrijetla. Veganski kebab može se naručiti u kombinaciji s krumpirićima, a u dostavi ga nude i u kombinaciji sa sokovima. Cijena kebaba iznosi 5,50 eura.

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

Oaza Joyful Kitchen inače je restoran poznat po svojim dnevnim menijima i velikim porcijama, korektnim cijenama i ugodnom osoblju. Kada smo ih svojevremeno posjetili, isprobali smo njihove lazanje, koje su ovdje veliki hit, te štrudlu od jabuka s kremom od vanilije i oba jela bila su više nego ukusna. Također, ovdje možete pojesti i zasitne focaccia sendviče s dimljenim tofuom, burgere, variva i salate.

image
Marko Todorov/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:50