SKROMAN MENI

Ova mala kvartovska pečenjarnica slovi za mjesto s najboljim šiš ćevapima u gradu, isprobali smo ih

U jednom je trenutku terasa bila prazna, a već u drugom ispunjena, kako nam se učinilo, stalnim gostima

 Privatna Arhiva/
Na njihovom meniju nalaze se samo dva jela, a pripremaju ih u maloj kvartovskoj montažnoj kućici

Nedavni razgovor s ekipom odveo nas je na temu, a zatim i prilično glasnu raspravu o najboljim ćevapima ili, još izazovnije, šiš ćevapima u gradu. Odmah ćemo vam otkriti, rasprava je završila neriješeno, ali iznenađujuće puno glasova dobila je pečenjarnica Cvjetno, smještena na Cvjetnoj cesti 21a. Iako smo tamo svojevremeno pojeli dobre ćevape, šiš smo nekako uvijek preskočili pa smo se, umorni od svakodnevnog kuhanja, ovih dana upravo tamo zaputili na ručak.

image
Privatna Arhiva/
image

Pogled u skromno uređenu montažnu kućicu

Privatna Arhiva/

Pečenjarnica Cvjetno zapravo je mala kvartovska, old school montažna kućica s jednostavnom terasom koja je u vrijeme našeg boravka bila prilično dobro popunjena parovima i ekipama različitih dobnih skupina. Na meniju su samo ćevapi i šiš ćevapi, veličinu porcije možete birati sami, a dok čekate da vas posluže, vrlo vjerojatno ćete primijetiti da ovdje vlada opuštena, prijateljska atmosfera.

Ćevapi koji se ovdje rade su banjalučkog stila, dolaze u pločicama, obavijeni masnoćom s vruće ploče i već na prvi pogled jasno je da se nakon njih ližu prsti. Za naš su stol stigli ekstra vrući pa je dodatni izazov bio suzdržati se i ne navaliti na hranu istog časa kada je simpatično osoblje ispustilo tanjur na stol. Rade ih od čiste junetine, masniji su, ali slasni i ukusni.

image

Ćevapi u Cvjetnom

Privatna Arhiva/

A upravo su takvi i njihovi slavni šiš ćevapi. Dugački, sočni, blago ljutkasti i taman začinjeni, u kombinaciji s masnjikavom lepinjom, stvarno su dobar, moćan i zasitan ručak za dane kada vam se baš ništa ne da i sve što vam treba je dobra porcija mesnih delicija s roštilja. Nakon što smo ih isprobali, postalo nam je jasno zašto upravo ovo mjesto slovi za ono s najboljim šišom u gradu i zašto se ovdje, kako smo načuli, dolazi čak i iz drugih, udaljenijih zagrebačkih kvartova.

image

Porcija šiš ćevapa

Privatna Arhiva/

Osim u lokalu, ćevape i šiš ćevape možete i naručiti putem dostavnih aplikacija, a cijena za malu porciju šiš ćevapa u lepinji je 4,25 eura, za veliku 5,57 eura, dok ćete male ćevape platiti 2,39, a velike 4,25 eura. Naručiti možete i kombinaciju šiš ćevapa i ćevapa porcija koja će vas koštati 6,11 eura. Ako pitate nas, prilično poštene cijene za dozu nostalgije i omiljenih mesnih specijaliteta s roštilja. Osim na ćevape, u Cvjetno se odsad obavezno vraćamo i na odličan šiš!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:32