TANJUR NADE

Osnivač Amazona dao 100 milijuna dolara chefu koji je ponudio pomoć Petrinji nakon potresa

 Handout/Afp
Jeff Bezos dodijelio je 100 milijuna dolara chefu Joséu Andrésu za njegov filantropski rad u organizaciji World Central Kitchen

Jeff Bezos, osnivač Amazona dodijelio je 100 milijuna dolara chefu Joséu Andrésu za njegov filantropski rad sa svojom neprofitnom organizacijom World Central Kitchen.

Najbogatiji čovjek na svijetu, poletio je prema rubu svemira iz pustinje u zapadnom Teksasu zajedno s trojicom članova posade u raketnom brodu New Shepard svoje kompanije Blue Origin, što se smatra još jednom prekretnicom u eri privatnih svemirskih putovanja.

Svemirska letjelica pokrenula je svoje motore BE-3 s lansirne rampe Blue Origina, oko 32 kilometra od ruralnog grada Van Horna, po dobrom vremenu, s prohladnim jutrom i vedrim nebom.

Nakon leta koji je trajao ukupno deset minuta i 20 sekundi, letjelica se sigurno spustila na Zemlju. Nakon povratka sa svog svemirskog putovanja na konferenciji za novinare Bezos je najavio kako će José Andrés dobiti 100 milijuna dolara u sklopu novostvorene nagrade za hrabrost i civilnost , koji prepoznaje ljude koji rade na rješenjima globalnih problema.

image
Chefjoseandres Instagram//

World Central Kitchen osnovao je Andrés 2010. godine i otad je služio milijune obroka ljudima u nevolji, posebno u kriznim situacijama. Organizacija trenutno pruža pomoć u hrani u poplavama pogođenim regijama zapadne Njemačke, a nedavno je reagirala na napore za pomoć i oporavak na mjestu urušavanja zgrade u Miamiju na Floridi. Podsjetimo kako je chef Jose Andres ponudio pomoć i područjima Gline, Petrinje i Siska nakon razornog potresa koji se dogodio koncem 2020. godine.

Izvršni direktor WCK-a, Nate Mook izjavio je za Fine dining lovers kako: "uz koronavirus, kuhari imaju središnju ulogu"

"Zaista sam zahvalan na ovoj nagradi i nevjerojatnoj podršci Jeffa i cijele obitelji Bezos", rekao je Andrés u izjavi za najpoznatiji gastronomski portal. „World Central Kitchen rođena je iz jednostavne ideje da hrana ima moć stvoriti bolji svijet. Tanjur s hranom je tanjur nade ... to je najbrži način za obnovu života i zajednica. "

Fond od 100 milijuna američkih dolara u potpunosti je namijenjen Andrésu kako bi ga raspodijelio kako smatra prikladnim.

"Nja njima je kako će raspolagati novcem, cijeli iznos može ostati u njihovoj zakladi ili podijeliti novac." zaključio je Bezos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 22:19