Tijekom prvomajskog produženog vikenda na otoku Lošinju okupiti će se vrhunski kuhari iz regije u sklopu događanja "Okusite Sloveniju". Jure Tomič, Janez Bratovž i Igor Jagodic, tri cijenjena slovenska chefa, udružit će snage s timom iz lošinjskog restorana Alfred Keller, Michelinovom zvjezdicom nagrađivanog signature restorana Boutique Hotela Alhambra pod vodstvom talentiranog chefa Michaela Gollenza te uglednim predstavnikom suvremene japanske kuhinje Orhanom Cakirogluom iz restorana Matsunoki lošinjskog Hotela Bellevue.
Program "Okusite Sloveniju" počinje u subotu 29. travnja vinskom radionicom u hotelu Bellevue, koju će voditi slovenska sommelierka Nina Bratovž. Nina potječe iz etablirane kulinarske obitelji Bratovž, a u poznatom ljubljanskom JB Restavracija, prvom slovenskom restoranu uvrštenom na prestižnu listu 50 najboljih svjetskih restorana, vodi vinski program.
U nastavku dana u Hotelu Bellevue na 6-Hands Dinner za goste će jela pripremat svjetski prvak u tjestenini, višestruko nagrađivani kuhar i dobitnik prestižne JRE (Jeunes Restaurateurs d‘Europe) za najbolju uslugu Jure Tomič iz restorana Debeluh u Brežicama. Tomiču će se pridružiti i legendarni Janez Bratovž iz JB Restavracije, pionir slovenske kuhinje, kao i Orhan Cakiroglu iz restorana Matsunoki, o čijoj impresivnoj karijeri svjedoče angažmani u kuhinjama poznatih svjetskih restorana. Večera će biti sljubljena s vinima Simčič, koja pričaju priču o čarobnom kraju Brda u Sloveniji.
U nedjelju 30. travnja, 4-Hands Dinner u Boutique Hotelu Alhambra pripremat će chef Igor Jagodic iz ljubljanskog restorana Strelec, koji je za svoj rad, osim Michelinovom zvjezdicom nagrađen i s četiri kuharske kape Gault&Millau te chef Michael Gollenz iz signature restorana Alfred Keller Boutique Hotela Alhambra. Jela s potpisima nagrađivanih restorana bit će praćena vinima Movia iz renomirane obiteljske vinarije u regiji Brda u Sloveniji, čiji korijeni datiraju iz 1820. godine.
Velika kulminacija ovog jedinstvenog gastro užitka bit će 1. svibnja, kad će svih pet chefova zajedničkim snagama pripremati ručak za sve prisutne i tako zaokružiti ovu avanturu upoznavanja okusa Slovenije.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....