Najbolje od talijanske hrane, uzbudljiva jela, neodoljivi okusi i mirisi šest vrsta pizza, šest vrsti paste i pet koktela ono je čime chef melkior Bašić samouvjereno planira osvojiti posjetitelje ovogodišnje manifestacije Ljeto kod Matoša koja počinje u petak, 30. lipnja.
U hladovini drvoreda i ispod starih fenjera u skrivenom dragulju Donjeg grada - na Trgu braće Mažuranić,moći ćemo uživati u pizzama zanimljivih imena i otkriti kakve sve kombinacije okusa stoje iza njih - Mortadela mingle, Mighty Margherita, Red hot mama, Prosciutto palooza, Straciatella symphony i Acciughe.
Također, na Mažuranac stiže i svjetski gastronomski hit Cheese wheel pasta, poznata i kao "pasta alla forma" ili "pasta nel formaggio" koji će posebno razveseliti ljubitelje sira. Riječ je o jelu koje je u posljednje vrijeme postalo viralan hit, a koje se priprema tako da se topla tjestenina poslužuje u velikom kolutu od sira. Kolut sira se zagrijava i zatim se u njega dodaje kuhana tjestenina te se sve zajedno miješa kako bi se tjestenina obložila rastopljenim sirom. Teško je ne dobiti zazubice već na sam spomen svih vrsta paste pripremljenih u siru, u kojima će se moći guštati između tradicionalno sjajnih DJ setova, bendova i osvježavajućih koktela pod zvijezdama - Grana padano, Crispy bacon, Shrimps, Basil, Arugura i Mushroooms.
Osim u autentičnim okusima Italije, posjetitelji će na lokaciji manifestacije moći probati i nešto od raznovrsne ponude u ukupno šest kućica. Costa za ljubitelje meksičkih okusa nudi ukusne, hrskave, bogate i neodoljive tortilje, quesadille punjene povrćem, sirom te domaćom piletinom. Za osvježenje će se pripremati prirodne limunade s okusima manga, mente, đumbira i maline, te odlični kokteli od kojih se svakako ističe mojito-mango i mojito s malinama, jagodama i đumbirom.
Na Mažurancu će se naći i široka ponuda u potpunosti veganskih jela i to na kućica Cugeraj sa 100% plant-based jelima, kao što su vege burgeri, vege balls i vege hot dogovi. Za totalno osvježenje i užitak na nepcima, tu je domaća inačica banana breada posluženog sa svježim voćem i šlagom. Neće nedostajati niti vrhunskih i maštovito miksanih koktela. Na Shanku će se moći probati domaća varijanta popularnog Pulled pork Phillyja - marinirane trgane svinjetine u brioche pecivu s coleslaw salatom, prženim lukom i homemade BBQ umakom. Naravno, u BitBurger kućici pripremat će se uvijek omiljeni hamburgeri u sto kombinacija, uz zdrave batat krumpiriće i mnogo drugih jela.
Ljeto kod Matoša počinje 30. lipnja te traje do 29. srpnja. Manifestacija je otvorena svakog radnog dana od 16 sati, subotama i nedjeljama od 10 sati, a zatvara se u ponoć.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....