VELIKO POPUŠTANJE

Od danas vrijede nove mjere, kafići i restorani mogu raditi dulje, evo što morate znati

 Marko Miscevic/Cropix/
Stožer je objavio nova pravila koja na snagu stupaju danas, u petak, 18. ožujka

Na jučerašnjoj sjednici Vlade premijer Andrej Plenković rekao je kako trenutna situacija s koronavirusom dopušta daljnje ublažavanje mjera, piše Jutarnji list.

"Broj osoba koje smiju biti na javnim događanjima na otvorenom i u zatvorenom će se povećati što se tiče osoba bez covid-potvrda, a broj će biti bez ograničenja kad su u pitanju osobe s covid-potvrdama. Produžit će se radno vrijeme ugostiteljskih objekata do 2 sata", rekao je.

Novost je i to da ugostiteljski objekti mogu uslužiti svakog gosta, a ne samo one goste koji sjede za stolovima, no to je moguće samo ali samo ako imaju kontrolirani ulaz i ako svi gosti koji ulaze u prostor imaju EU digitalne COVID potvrde;

Također, od danas u otvorenom prostoru može biti 200 osoba, umjesto 100 kako je to bio slučaj do sada. U slučaju da svi prisutni imaju EU digitalne covid-potvrde, ograničenja broja nema. Na javnim okupljanjima u zatvorenim prostorima, poput različitih slavlja, može biti 100 osoba. Također, javna okupljanja i manifestacije mogu trajati do 2 sata, umjesto do ponoći kao što je to slučaj bio do sada. Ukida se i obaveza EU digitalnih covid-potvrda za održavanje sajmova, različitih turističkih i gospodarskih događaja, predstavljanja i okupljanja u zatvorenim prostorima, ali je isto tako obavezno korištenje medicinskih maski ili maski za lice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:03