DOBRO JE ZNATI

Očito je došlo vrijeme za sladoled, jedan od boljih sada možete kupiti u centru grada

Iako kalendarski još uvijek traje zima, sve toplije vrijeme zove nas na sladoled. Srećom, znamo gdje odnedavno možemo kupiti stvarno dobar

Kada smo prije tri godine prvi puta isprobali zanatski sladoled Pri Suncu, mlade slastičarke Nine Šarić, koji se proizvodi na zagrebačkoj Savici, ostali smo prilično ugodno iznenađeni skladnim okusima, malo drugačijim i baš dobrim kombinacijama i kremoznošću.

Iako se scena od tada promijenila, pojavili su se neki novi brendovi zanatskih sladoleda, od tada pa sve do danas jedan od naših favorita ostao je Pri suncu badem s medom. Također, s vremenom smo kušali i neke druge Ninine okuse kojima se rado vraćamo. Primjerice, njezina pistacija, ali i voćni okusi vrlo su nam visoko na listi najdražih.

image
Biljana Blivajs/Cropix

Prošlog ljeta tako smo se posebno razveselili kada je Nina, osim u velikim pakiranjima od 500 i 1350 grama, svoj sladoled odlučila ponuditi i na štapiću. Počela je s tek nekoliko odabranih lokacija, a danas, na našu i sreću svih ljubitelja dobrog sladoleda, njezin se može kupiti i na nekoliko adresa u centru Zagreba. Pri suncu sladoled, naime, stigao je u Špeceraj trgovine.

image
Biljana Blivajs/Cropix

Nudi se u nekoliko okusa, od manga i jagode, preko badema i čokolade te vanilije s preljevom od čokolade, do maline s bijelom čokoladom. Budući da smo ih prošlog ljeta baš sve imali prilike isprobati, badem i čokoladu te mango i jagodu odmah smo proglasili favoritima. U pitanju je okusima intenzivan, lijepo kremast i zbilja bogat sladoled koji se ne može uspoređivati s puno drugih koji se obično nalaze u škrinjama u trgovinama. Stoga, očito je došlo vrijeme da ove godine i prije službenog početka proljeća otvorimo sezonu sladoleda.

image
Lidija Lončarić/

Cijena Pri suncu sladoleda u Špeceraju je 3,10 eura po komadu. A kad ste već tamo, usput se počastite i kojom štrudlom. Dobavljaju ih iz samoborske pekarnice Nikl i među boljima su koje se u gradu mogu kupiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:42