Oživljeni plato Dolca nije dovoljno velik za sve željne dobre atmosfere, vrhunske hrane u street food obliku te ugodnog druženja. A bit će tako i ovog petka kada na Dolcu gostuje chef zagrebačkih restorana El Toro i Maredo Mario Mihelj, koji će pripremati paellu, jelo koje se nažalost u Zagrebu nigdje ne može pojesti. A uz paellu, Chef Mihelj pripremio je i sangriju po svom receptu, a ovdje možete doznati i recept za njegove fantastične gyoze.
Posada Nautic cluba Pojoda na čelu s chefom Christianom Misiračom pripremat će brudet od jadranskih kozica i dimljenih dagnji na kremi od kukuruza s uljem od bosiljka i peršina te zapečene njoke punjene sporo kuhanom janjetinom na kremi od graška s ukiseljenom mrkvom. Ovaj jelovnik je premijerno predstavljen na proslavi Nacionalnog dana Katalonije proteklog vikenda, a ovog petka će ga svi posjetitelji imati priliku isprobati na tržnici Dolac.
Katarina Vrenc, chef zagrebačkog restorana Sopal, također je osmislila novo jelo samo za posjetitelje Dolca - vratinu na grillu s jiw jaew-om, a chef Pedro Pineiro, chef i vlasnik španjolskog restorana, koji će se početkom iduće godine otvoriti u Teslinoj ulici, pripremat će hobotnicu na galicijski.
Ovaj petak na PLACe marketu, gostuje i Bistro Market koji će pripremati ragu od sous-vide patke s domaćim krpicama te štrudlu sa sporo pečenom svinjetinom i bijelim umakom na bazi milerama.
Na Dolcu, znaju svi koji su ga već posjetili, kuhaju respektabilna imena domaćeg ugostiteljstva poput restorana Tač, Rougemerina, Brooma 44 u suradnji Proof 33, Meat the Kinga, Al Dentea, Vinkla, Bistroa Točkica, Poha, Poke Pokea, Sopala, Cunamija, Soi fusiona, Begs plant baseda, bistroa Apetit by Marin Rendić, Nautik Cluba Pojoda by Christian Misirača, Gastronomada, La Centrala i Ivane Bekavac.
Ponuda je zaista raznovrsna pa može uživati u purici s mlincima, skradinskom rižotu, grahu, faširancima s pireom, punjenim paprikama, srdelama, dagnjama na buzaru, bučnici, soparniku, azijskim štruklama, panuozzo sendvičima, odležanim steakovima, galicijskim specijalitetima, sushiju, pokeu, knedlama i međimurskoj gibanici. Za mijenjanje i obogaćivanje ponude su zaduženi chefovi koji se ovom posebnom projektu rado pridružuju svaki slobodan petak.
S obzirom na sve nabrojano, ne sumnjamo da znate gdje ćete biti petkom od 18 sati kroz rujan i listopad, jer kako kažu i organizatori - petkom se jede na placu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....