Posljednji mjesec u godini posvetili smo blagdanima i novitetima na domaćoj gastronomskoj sceni pa je tako još jedan broj magazina Dobra hrana prepun svježih, slasnih priča. Za početak, mladi slastičari Nina Šarić, Ana Marić i Luka Sopta s nama su podijelili recepte za neke nove, kremaste i aromatične blagdanske slastice.
Potom smo svratili do zagrebačkog enologa i vlasnika vinarije Dobra berba, Saše Štule, koji nam je ispričao sve o svom pakiranom kuhanom vinu, a onda smo se zaputili i u Krasicu kod Buja i saznali sve od najiščekivanijem gastronomskom projektu 2022. godine - Staroj Školi, novom restoranu chefice Priske Thuring.
Pričali smo i kuhali s Viktorijom Bartolović, najtraženijom keramičarkom na našoj restoranskoj sceni, koja nam je spremila tri ukusna jela i poslužila ih u svojoj svježe pečenoj keramici. U centru Zagreba uživali smo u okusima jeruzalemskog bagela i sahlaba, a u maksimirskoj šumi uz chefa Stefana Prelića radili smo bogatu, sočnu sarmu na novi način - iz pećnice.
Naša suradnica Slavica Šagolj za ovaj broj magazina Dobra hrana osmislila je recepte za slasna pečenja, među kojima se našao i jedan vegetarijanski prijedlog, dok je Saša Špiranec izdvojio 33 domaća pjenušca pripremljena klasičnom metodom za koje ove blagdane vrijedi izdvojiti novac.
Sve to i puno više čeka vas u novom broju magazina Dobra hrana koji je na kioscima danas, 4. prosinca.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....