Stigla je nova berba omiljenog, nagrađivanog Kutjevo Rosé Premium vina. Ovaj jedinstveni rosé provansalskog karaktera i «slavonske duše» jedna je od najprodavanijih etiketa vinarije Kutjevo. Njegov jedinstveni, mineralni karakter i moćno tijelo satkano od dobro poznatog Pinot Noira i Zweigelta nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Lijepo ohlađen, elegantno je osvježenje za sunčane proljetne i tople ljetne dane jer se savršeno sljubljuje s laganim jelima na bazi sezonskog povrća, bijele morske ribe, rakova i školjki, ali i mladih sireva. Stigao je baš na vrijeme za sezonu u kojoj se uživa svim osjetilima!
I ova berba Kutjevo Rosé Premium vina dolazi u dobro poznatoj, atraktivnoj burgundskoj boci od prozirnog stakla s etiketom koju krasi ilustracija žene akademske slikarice Vlaste Pirnat. Nježna ružičasta boja prozire se u boci i zove na uživanje u vibrantnom karakteru Rosé Premium vina u kojem dominira ugodna, mineralna svježina jedinstvenog kutjevačkog terroira. Ovo lagano, zavodljivo vino, koje pristaje raznim trenucima, dolazi i u posebnom poklon pakiranju u dizajnerskoj kutiji, kao i atraktivnoj magnum boci, pa je idealan poklon svima koji cijene kvalitetnu kapljicu i znaju uživati u trenutku.
«Za potpuni užitak i puni potencijal rapsodije okusa koji nudi ovaj provansalski rosé sa slavonskim karakterom, potrebno ga je rashladiti na 8 do 10 stupnjeva, poslužiti u čaši za bijelo vino i sljubiti uz tartar od bijele ribe, losos na žaru, kozice na salatu ili škampe crudo, no dobro će pristajati i salatama od bijelog pilećeg mesa. Ljetni dani uz more, lepršava hrana i zavodljivi rosé savršena su kombinacija», preporučuje sommelier Darko Lugarić.
«Ovo je jedan izvrstan i moderan rosé, nježne, providne ružičaste boje, prekrasnog i odmjerenog mirisa. Niti odveć intenzivnog, niti suzdržanog – baš s mjerom. Obiluje voćnim aromama, poput maline, kupine, limete i zrelog nara. Okus je živahan i lepršav, elegantan, ugodno naglašene kiselosti, a opet dovoljno intenzivan, vrlo sočan i s obiljem voćne slasti na finišu» ocjenjuje ovu berbu vinski znalac, Saša Špiranec te dodaje «Ohladite ga na 12 stupnjeva i poslužite u čaši za sauvignon ili riesling, uz roštilj s pilećim batcima i krilcima, povrćem na žaru ili uz odrezak od lososa, kao i salatu od hobotnice» zaključuje Špiranec.
Vrijeme je da obojite svoj život u ružičasto!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....