Ljepota ili još bolje rečeno posebnost Hrvatske leži u njezinoj raznolikosti, posebice onoj gastronomskoj, što je osobito vidljivo u ovo predblagdansko vrijeme. Svaka županija hvali se svojim tradicionalnim jelom, koje obavezno ima mjesto na obiteljskom blagdanskom stolu. Najvažnije je zajedništvo i veselje, ako je još k tome nešto fino u tanjuru, veselje je tim veće.
Lijepo uređen stol prepun hrane, s pažljivo pripremljenim tradicionalnim receptima, blagdane pretvara u poseban događaj. Da bi se postigao taj dojam važno je napraviti nekoliko predradnji. Uz iskustvo i znanje domaćice bitna je i kvaliteta namirnica. Najvažnija namirnica u svim jelima iz ovog editorijala jest svakako meso. S obzirom na to da svako jelo zahtijeva odabrane komade, na vrijeme se predbilježite kod svog mesara ili kod lokalnih proizvođača. Pogotovo kad je o peradi riječ. Meso purice nije toliko teško nabaviti, kao primjerice meso kokota odnosno kopuna. Dostupno je u specijaliziranim trgovinama peradi na tržnicama.
Ništa manje nisu bitni ni prilozi. Tu se možete poigrati raznim salatama, namazima ili se okrenuti uvijek vjernom krumpiru i batatu u raznim začinskim kombinacijama. Plan blagdanskog ručka svakako trebate razraditi u detalje. Pronađite inspiraciju u našim jelima.
PUNJENA PUREĆA PRSA S KESTENOM
SPORO PEČENO CARSKO MESO S PEČENIM JABUKAMA I PROKULICAMA
PEČENA JANJETINA S NARANČOM I SALATOM OD KOMORAČA
KOPUN NA GULAŠ S PEČENIM MRKVAMA
PAŠTICADA SA ŠPAGETIMA S CRNILOM SIPE
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....