Slatka priča

Nema govora o zatvaranju: Originalne slastice iz Gibanice sad su još dostupnije

Poznata slastičarnica pastry chefa Filipa Matoka slavi drugi rođendan uz slatke novosti u proizvodnji

Iako je mnoge ovog tjedna rastužila vijest da se zatvara slastičarnica Gibanica u Gradskoj kavani u Oroslavju, koju je ne tako davno vlasnik i pastry chef Filip Matok preselio iz Zagreba, tu njegova priča ne staje. Kako nam je objasnio, vrijeme je za novo poglavlje u njihovu poslovanju koji se poklopio s drugom godišnjicom postojanja Gibanice.

"Zbog velikog interesa hotela i restorana, koji žele našim slasticama upotpuniti svoju ponudu, krenuli smo i u tom smjeru razvoja. Jako smo ponosni na razvoj HoReCa ponude kolača i torta, jer njegujemo poznat okus našeg djetinjasta s maštovitim elementima današnjice. Ovaj smjer stvaranja bit će jedan od dokaza da naša predanost u kreiranju slastica izlazi izvan okvira uobičajenog, stvarajući malo umjetničko djelo s vlastitom pričom", objasnio je Filip Matok.

image

Filip Matok

Neja Markičević/Cropix

Fokus je sada, dodao je u nastavku razgovora, na dopuni ponude slastica Gibanice kojoj bi, kroz nove kanale, želio osigurati veću dostupnost na tržištu.

"Osluškujući potrebe naših vjernih kupaca, širimo i ponudu u vidu personaliziranih slastica za razne evente, rođendane, svadbe, godišnjice, poslovne evente i slična događanja, pritom donoseći prepoznatljive i jedinstvene slastice. Naime, slastice koje kreiramo su puno više od običnih kolača. One su svojevrsna umjetnost u koje smo, kako nam mnogi kažu, vješto ukomponirali okuse kroz tradiciju i moderni izričaj, odnosno prezentaciju."

Još jedan od noviteta koji nas uskoro očekuje iz Gibanice je i predstavljanje službene internetske stranice - virtualne slastičarnice kojom ćemo u nekoliko klikova "pokrenuti njihovu proizvodnju".

image
Dino Špehar
image
Dino Špehar

A kako su nam "na vratima" božićni i novogodišnji blagdani, Gibanica je već pripremila i prigodan božićni program. "Nadamo se da će naše slastice u mnoge domove donijeti dodatnu čaroliju", ističe mladi chef, koji je Gibanicu otvorio sa samo 22 godine, o čemu smo pisali.

U ponudi su tradicionalne poslastice poput orahnjače i makovnjače s novim i uzbudljivim twistom te nezaobilazni božićni paketi koje možete naručiti za sebe ili ih pokloniti najdražima, a dobar su odabir i za originalni dar klijentima.

image
Dino Špehar
image
Dino Špehar

Sada više ne morate "potegnuti" do Oroslavja po svoju omiljenu slasticu, već je možete naručiti. Narudžbe iz Gibanice možete napraviti na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pozivom na broj 098 935 7811.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 10:08