GDJE JESTI I PITI?

National Geographic objavio listu omiljenih zagrebačkih adresa s dobrom hranom, kavom i rakijom

 Neja Markicevic/Cropix/
Preporučili su nekoliko provjereno dobrih adresa, među njima i mjesto s najboljom kavom u gradu te omiljeni restoran na Dolcu

Prije nekoliko dana National Geographic objavio je na svojim stranicama detaljni vodič kroz Zagreb. Na samom početku teksta autor Alex Crevar opisuje koliko Zagrepčani vole odlaske na tržnicu, gdje kupuju svježe voće i povrće, kukuruzni kruh i meso kod provjerenih mesara. Zatim nastavlja kako se, neovisno o godinama, vole okupljati na kavi ili rakiji u svako doba dana. Osim preporuka koje uključuju obilazak Zelene potkove, zagrebačke katedrale i Gornjeg grada, u tekstu je spomenuto i nekoliko adresa koje nude dobru hranu, ali i piće.

U dijelu teksta u kojem opisuje kako se u Zagrebu ponašati kao lokalac, autor navodi kako se subotom Zagreb budi rano te kako je kava na špici obavezna, a nakon toga savjetuje odlazak u Eliscaffe Nika Orosija gdje se, kako kaže, pije najbolja kava u gradu.

image
Boris Kovacev/Cropix/

Kada je pak u pitanju hrana, autor teksta preporučuje odlazak u Broom 44 na tržnici Dolac, gdje se nudi domaća veganska i vegetarijanska hrana te bistro Lari&Penati gdje gosti mogu uživati u jelima pripremljenim od namirnica s Dolca i sjajnim vinima. Na popisu mjesta s dobrom hranom našao se i Dubravkin put, dok se na vrhu liste mjesta za pitka osvježenja našla vinoteka Bornstein, zatim kavana Kavkaz gdje Crevar preporučuje uživanje u koktelu Hugo te, na kraju, Kulturni Centar Mesnička kao mjesto s dobrom, raznovrsnom glazbom i isto takvom rakijom.


image
Neja Markicevic/Cropix/
image
John Pavlish/


Među preporukama za odsjedanje, između ostalog, našao se i hotel Esplanade, a dobro je dodati i kako je ovakva promocija više nego dobra stvar za metropolu, posebice u vrijeme kada se situacija s pandemijom koronavirusa polako stišava i turisti se ponovno u većem broju vraćaju u grad. Cijeli tekst možete pročitati na poveznici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:37