Morate paziti na tisuću stvari, a činjenica da su sushi majstori samo prali rižu pune tri godine dok su prešli na sljedeći korak govori vam o težini pripreme savršenog sushija. Ipak, ako ste se odvažili na taj pothvat morate imati na umu nekoliko stvari!
1. Dobro operite rižu i to dok ne primjetite kako je voda koja prolazi kroz rižu čista.
2. Sushi se ne radi s toplom rižom već je pustite da se ohladi.
3. Nemojte žuriti i trudite se težiti savršenstvu (Sushi majstori cijelu porciju naprave u 2 minute, velikom Gordonu Ramseyu trebalo je gotovo 15 minuta u početku).
4. Operite ruke i nemojte ih sušiti pa vam se riža neće lijepiti za prste.
5. Nemojte prejako stiskati bambusovu podlogu jer bi vam unutrašnjost mogla izaći.
6. Pobrinite se da su noževi kojima ćete rezati komadiće sushija dovoljno oštri.
Sushi skamp roll
200 g riže za sushi 4 lista nori alga 4 velike žlice kavijara 60 g avokada 60 g krastavca |
Skuhamo rižu, najbolje u kuhalu za rižu.Nakon toga je zalijemo japanskim dresingom i ohladimo miješajući. Nakon što je riža pripremljena krećemo s rolanjem sushija.Potreban je mat za rolanje na koji stavljamo algu, na algu rižu, a na rižu kavijar. Nakon toga okrenemo rižu s algom i po sredini napunimo navedenim sastojcima (avokado,svježi škamp i krastavac),sve to zajedno na kraju zarolamo i izrežemo na komade te serviramo.
Kako se Gordon Ramsay u ulozi sushi majstora pogledajte u videu!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....