OVOG OŽUJKA

Najveće specijalizirano natjecanje za rosé vina na svijetu održava se u Splitu

 Artmannwitte/Getty Images
Concours Mondial de Bruxelles – Rosé Wines Session održavat će se od 20. do 22. ožujka u Hotelu Amphora

Udruženje Vino Dalmacije organizator je još jedne važne vinske manifestacije te će upravo zato u Splitu dva dana ovog ožujka boraviti velika i značajna imena iz vinskog svijeta. Riječ je o 57 internacionalnih vinskih sudaca koji u Split pristižu sa svih strana svijeta, od SAD-a, preko brojnih zemalja Europe, pa sve do Australije, a sve kako bi sudjelovali u Concours Mondial de Bruxelles – Rosé Wines Session, najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu.

image
Privatna Arhiva/

U Dalmaciji će imati priliku odabrati najbolja rosé vina između skoro 1200 uzoraka pristiglih iz cijelog svijeta, među kojima se nalaze i brojni uzorci iz Hrvatske. Dobro je dodati i kako je ove godine zabilježen rekordan broja prijavljenih uzoraka.

Dalmacija kao domaćin ovom prestižnom natjecanju nije odabrana slučajno, štoviše, bila je i logičan izbor s obzirom na to da je Dalmacija kao vinska regija najznačajniji proizvođač ružičastih vina u Hrvatskoj te se ističe po količini i kvaliteti rosé vina.

image
5ph/Getty Images/istockphoto

Trodnevno ocjenjivanje održat će se u Hotelu Amphora, a tijekom natjecanja i nakon natjecanja, suci i prateći novinari posjetit će brojna dalmatinska vinogorja te obići sve četiri dalmatinske županije. Tako će strani gosti moći upoznati i svoje matične zemlje s potencijalima dalmatinskih vina.

Dobro je dodati, Concours Mondial de Bruxelles jedno je od tri najznačajnija svjetska ocjenjivanja vina, utemeljeno 1994. godine, a od 2006. svake godine održava se u drugoj državi. Podijeljen je u četiri različite sesije tako da se svaka vrsta vina može profesionalno ocjenjivati ​​ovisno o njihovim specifičnim karakteristikama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:50