URNEBESNA IDEJA

Najpoznatiji keksi na svijetu sada su spremljeni na sigurnom – u trezoru u Norveškoj

 @oreo Instagram
Svjetski poznati brend recepturu za najpoznatije kekse na svijetu odlučio je zaštiti na prilično neobičan način

U blizini Svalbard Global Seed trezora u kojem se čuva sjeme u slučaju prirodne katastrofe, nedavno je postavljen i onaj koji će čovječanstvo spasiti od nestašice keksa, poručili su iz Orea. Ovaj popularan brend najpoznatiji po svom klasiku, hrskavim crnim keksićima s bijelom mliječnom kremom, naime, u jednom je norveškom mjestu postavio trezor u kojem je, kako su poručili, u slučaju da dođe do apokalipse, na sigurno spremljen recept za Oreo kekse i velika količina keksa.

"Zbog dodatnih mjera opreza, Oreo kekse pakirali smo u posebnu foliju koja dobro podnosi visoke i niske temperature i otporna je na kemijske reakcije i vlagu. Na taj će način keksi ostati svježi i zaštićeni još godinama", poručili su iz Orea, a sve su detaljno prikazali u kratkim filmovima objavljenim na društvenim mrežama.

Cijela priča zapravo je pokrenuta nakon što je NASA objavila vijesti kako postoje šanse da zemlju pogodi manji asteroid. Iako su naglasili kako opasnosti nema, iz Orea su prilično ozbiljno shvatili cijelu stvar, postavili svoj trezor i dobro zabavili ljubitelje crnih keksića diljem svijeta. Na kraju, dodali su, ako mislite da je sve zajedno tek dobar marketinški trik, nađete li se u Norveškoj, u mobitel upišite koordinate 78° 08’ 58.1” N, 16° 01’ 59.7” i u postojanje trezora s keksićima uvjerite se sami.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:45