JEDINI U HRVATSKOJ

Najpopularniji zagrebački kiosk s hranom primio važno priznanje i veliku potvrdu autentičnosti

 Saralee‘s thai street food Facebook
Saralee‘s thai street food Thai kiosk nagrađen je velikim priznanjem kojim se potvrđuje autentičnost hrane koju poslužuju

Prošlo je nešto više od tjedan dana od kada je Sarlee Madnui, vlasnici najpopularnijeg zagrebačkog kioska s hranom Saralee's thai street food, uručeno posebno priznanje Thai SELECT. Riječ je o certifikatu koje tajlandsko ministarstvo dodjeljuje tajlandskim restoranima u cijelom svijetu, a koji zadovoljavaju posebne standarde kvalitete i poštuju autentične okuse tajlandske kuhinje. Jedan od uvjeta je i, naravno, korištenje izvornih tajlandskih sastojaka te metoda kuhanja. Zagrebački Saralee's thai street food, smješten na Iblerovom trgu, uz samu Galeriju Importanne, tako je postao prvi tajlandski restoran u Hrvatskoj koji je primio ovo važno priznanje.



Thai SELECT certifikati dodjeljuju se u tri kategorije; Signature, Classic i Casual. Thai SELECT Casual je kategorija za male tajlandske restorane u inozemstvu kao što su, primjerice, fast food restorani i lokali s ograničenim ili bez opcije sjedenja. Kako u ovu kategoriju ulaze i food truckovi, štandovi i kiosci, Saralee's thai street food kiosku dodijeljen je certifikat upravo u ovoj kategoriji.

Signature kategorija uključuje tajlandske restorane najvišeg standarda, dok Thai Classic kategorija uključuje restorane koji nude dobru vrijednost za novac. Osim toga, postoje i kategorije Thai SELECT UNIQUE koja se dodjeljuje samo restoranima na Tajlandu koji poslužuju nešto drugačije, inovativnije kombinacije okusa, a tu je još i Thai SELECT Products koja se dodjeljuje istaknutim tajlandskim proizvodima proizvedenim na tradicionalan način.

Dobro je dodati i kako je u ovom dijelu Europe postoji tek pet restorana koji nose oznaku Thai SELECT, od čega se čak četiri nalaze u Budimpešti u Mađarskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:34